fredag 21 maj 2010

Film : My Bloody Valentine (1981)

my_bloody_valentine

Det är Alla hjärtans dag och en stor fest arrangeras i staden Valentines Bluff. Männen ansvariga för säkerheten i en gruva i närheten smyggästar festen och en olycka sker som dödar flera gruvarbetare i gruvan. En överlevande gruvarbetare dödar säkerhetsvakterna och varnar stadens invånare: arrangera aldrig mer någon Alla hjärtans dag-fest igen för då dör fler!
20 år senare har man skakat av sig händelsen och det är dags för fest igen. Och när festen sätter igång - är deltagarnas timmar räknade?

Onödig Fakta:

  • I filmens början så får man se att det är datumet Torsdagen den 13 februari och visar att balen ska vara den 14 februari. Det betyder att dom hoppar över Fredagen den 13de som är en film som även den är utgiven av Paramount och är även den en slasherfilm.
  • George Mihalka sa att en uppföljare skulle göras 2001 men pga den dåliga försäljningen av orginalfilmen när den släpptes ut på dvd så struntade dom i det.
  • Det Irländska bandet “My Bloody Valentine” tog sitt namn från denna filmen.
  • I en intervju med TerrorTrap.com så sa Regissören George Mihalka  att dom spelade in filmen i en gruva i Sidney för dens mörka atmosfär. Men när lokalborna hörde att det skulle spelas in en film där så renoverade dom upp gruvan för 50 000 dollar. Så Mihalka fick lägga ut 75 000 dollar för att återställa gruvan som den var från början.
  • I en intervju för inte så länge sedan så sa Neil Affleck att han fortfarande hade kvar hjälmen som han använde i filmen.
  • Producenterna Andre Link och John Dunning sa att iden till filmen fick dom ifrån när dom letade upp en helg som inte gjordes som en slasherfilm som inte hade gjorts i “Slasherbooms åren” som var i början av 80talet. Det tänkte på Valentinesday och för att ingen skulle sno deras ide så hade dom döpt den till “Secret” fast dom redan visste vad filmen skulle heta.
  • Enligt makeupartisten Thomas R Burman så var en av hans äckliga kreation så realistisk att Mihalka spydde när han såg den.
  • En av makeup designersarna skickade ett docklik i en kista, som startade ett stort alarm i Kanada.
  • Neil Affleck har sagt i en intervju att mördaren i filmen hölls hemligt även ifrån alla skådespelarna för att det skulle vara lite mysteri bland alla. Men Affleck fick reda på rätt snabbt att han var mördaren när han blev sänd till makeuparna.

Jag började med att se remaken innan jag såg originalet. Det brukar jag faktiskt inte göra så ofta men nu hände det.

Den här filmen är sådär bra men mycket bättre än remaken. Så ska du se någon av dom så se denna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar