onsdag 5 maj 2010

Film : Leatherface - Texas Chainsaw Massacre 3 (1990)

38193

Ett par från Kalifornien hotas med hagelgevär på en bensinmack. I ett desperat försök att komma undan flyr de undan på en övergiven väg, där de tillsammans med en f.d. soldat stöter på kannibalfamiljen.

Onödig Fakta:

  • Original manuset var mycket brutalare än vad den blev. Producenterna tog väck många av scenerna för de var för blodiga och våldsmamma. Bland annat en scen där en naken man blev klyvad på mitten när han hängde upp och ner.  Fler scener blev bortagna så att den inte blev X-ratad när filmen blev klar.
  • Detta är den enda i serien som inte är inspelad i Texas.
  • Tobe Hooper som gjorde originalet skulle egentligen vara inblandad i denna filmen men han höll på med filmen Spontaenous Combustion.
  • Motorsågen i filmen var gjord av Robert Shaye och vägde 80 Pounds (36.36 kg).
  • Det skulle vara en brutal “omaskerad” scen som skulle visa hur hemsk Leatherface såg ut. Den scenen togs bort och var tänkt till uppföljaren. Men den blev inte med i den iheller. Den scenen användes inte förräns i Remaken som kom 2003.
  • Kane Hodder som spelat Jason i fredagen den trettonde var stunt koordinator i denna filmen.
  • New Lines första val som regissör var Peter Jackson (Sagan om Ringen, Braindead, Bad taste).
  • Ranchen där de flesta scenerna var inspelade var i närheten av nöjesfältet Six Flags Magic Mountain. Regissören Jeff Bun påstår att man kan höra folk som åker bergochdalbanan i vissa scener.
  • Viggo Mortensen var inte tänkt som Tex för han gjorde inte bra ifrån sig på Auditionen. Men han som fick rollen fick sparken så det blev Viggo ändå.
  • Tom Savini var tänkt att regissera filmen.

 

Detta är nummer 3 i serien. Tvåan var mer komisk då den hade mycket humor i den. Här försökte dom göra den skrämmande igen. Det kom en uppföljare till med Renée Zellweger men den är den sämsta av dom så se helst inte den. 2003 kom där en remake på ettan och något år efter den så kom “The Beginning…” som handlar om hur det hela började.

Filmen börjar med historien som hände i ettan och tvåan.

Första gången jag såg denna filmen var på 90-talet då jag och en kompis hyrde den. Såklart var det på den tiden där ALLA skräckfilmer var klippta som tur är så är denna versionen inte det. Och här är många delar jag inte känner igen.  Kan ju vara därför jag inte sett filmen sen 90-talet.

Detta är en helt ok film. Mycket bättre än trean och tvåan. Men inte fullt så bra som ettan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar