onsdag 26 maj 2010

Film: Wax Work 2 – Lost In Time (1992)

waxwork2 

Uppföljare där hjältarna från första filmen, Mark och Sarah, får resa i tiden. En avhuggen, levande hand dödar Sarahs far och hon anklagas för mordet och hamnar i rätten. För att reda upp mordet och få tag på bevis att hon är oskyldig använder de sig av en tidsmaskin så de åker långt tillbaka i tiden. Där får de kämpa mot nya monster.

Onödig Fakta:

  • Anthony Hickox erbjöd Dolph Lundgren rollen som Frankensteins Monster men Dolphan tackade nej.

Min första tanke med denna filmen att detta måste vara en av dom uppföljare som inte är bra. En skräckfilm med tidmaskin kan inte vara så bra.

Filmen börjar med att visa en tillbakablick ifrån ettan. Så filmen fortsätter där förra slutar.

Den här filmen har lite mer humor än den förra. Mycket blodigare också. Lite som en blandning mellan Braindead och Army of Darkness.

Här är en del saker ifrån andra skräckfilmer som Silverkulor ifrån en vampyrfilm, Psychos peruk, kniv och rumsnyckel nummer ett, Van Helsings påle, en Zombie från Night of the living dead och Jasons hockeymask ifrån Fredagen den 13:e del 3.

Varför just del 3? Jo Jason får inte sin mask förrän i del 3.

Detta är mer en komedi än en skräckfilm.

Bruce “Ash” Campbell, David Carradine  och Drew Barrymore är med i väldigt små roller i denna konstiga film. Där det ser ut som om dom hoppar mellan filmer som Frankenstein, Alien, Evil Dead, Highlander, Jack the Ripper, Nosferatu och Godzilla,

Nä denna filmen var mest rörig. Men var det sämsta i denna filmen? Jo det måste vara den jävla gangstaraplåten i eftertexterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar