tisdag 15 februari 2011

Film : Basket Case (1982)

189644.1020.AEfter en svår födelse där deras mamma inte överlevde så föddes Duane med sin deformerade tvillingbror Belial på sidan. Deras pappa kan inte acceptera hans son så han begär att de opereras isär.  Båda överlever operationen men Belial gillade inte att de opererades isär så han planerar hämnd på hans pappa och doktorerna som är inblandade. Duane som ser normal ut men är väldigt sympatisk mot sin bror flyttar till New York med sin bror i en korg. Tillsammans söker de upp de inblandade för deras våldsamma separation och Belial börjar sin blodiga hämnd.

Onödig Fakta:

  • När Duane checkar in i Hotel Broslin så tar han ut en hög med pengar. Enligt Frank Henenlotter som var regissör så var det filmens hela budget.
  • De flesta namnen i eftertexterna var påhittade. Filmgänget var väldigt litet (ungefär 3-4 personer) och istället för att repetera alla namn så hittade de på nya namn.
  • Under inspelningen av Terri Susan Smiths dödsscen så kände filmgänget väldigt diskriminerade att de hoppade av filmen. Detta hände även under nästa film de spelade in som var “Brain Damage” (1988)
  • Det kom två uppföljare “Basket Case 2” och “BaSket case 3 – The Progeny”

 

Här snackar vi klassiker. Visst denna filmen är en lågbudget film men en bra sådan. Som bevisar att man behöver inte mycket pengar för att göra en intressant film och att ibland när man har en stor budget även kan göra en riktigt dålig film.

Sevärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar