söndag 6 februari 2011

Film: The Punisher Duology (2004 - 2008)

The Punisher (2004)

punisher_ver7"The Punisher" handlar om FBI-agenten Frank Castle (Tom Jane) en man som hade allt; en underbar familj, ett härligt liv och ett spännande arbete. Men hans tillvaro slås i spillror när hans sista uppdrag tvingar honom in i en kamp mot den hänsynslöse affärsmannen Howard Saint (John Travolta) som dödar hela hans familj. När Castle hämnas sin mördade familj tar han även på siguppdraget att befria landet från kriminalitet genom att göra sig själv till domare, jury och avrättare - "The Punisher".

"Punisher" har inga superkrafter för att bekämpa ondskan han ser. Han får lita till sin intelligens, sin stridserfarenhet och till sin obevekliga vilja att hämnas alla de som utsätts för samhällets orättvisor.

Onödig Fakta:

  • Wrestlern Kevin Nash var tvungen att klippa sig för att få rollen. För att förklara det till hans Wrestlingfans så sa han att han “slog vad ” om hans hår mot Chris Jericho
  • Scenen med explosionen framför Bank of America byggnaden hade de inte berättat för de som var där så över 100 stycken ringde 911
  • Det skrevs in en sidekick till Punisher men han skrevs ut rätt fort då regissören Jonathan Hensleigh inte gillade karaktären
  • I knivslagsmålscenen så råkade Thomas Jayne hugga Kevin Nash
  • Originalversionen utan bortklippningar så varar filmen i 2 timmar och 56 minuter
  • Vin Diesel var påtänkt som Punisher
  • Kommer en ny version av filmen 2014

 

Det var inte längesedan jag såg den första The Punisher filmen med Dolph Lundgren och jag tyckte den var bra och då sa jag till mig själv att jag måste se dessa nyare filmerna.

Serietidningen hade jag ett nummer av men jag har aldrig läst det. Jag är inget stort fan av sådana serietidningar. När jag var yngre så läste jag mest Kalle Anka, Mad, Pyton, Knasen  och Kalle och Hobbe. Hände väl nångång att det blev en och annan Åsa-Nisse och Lilla Fridolf.

Filmen är inte lik den förra versionen. I denna har han bara ett barn. Han har en bil i denna istället för motorcykel. Han bor inte under staden och hans förra kollega letar inte efter honom. Yakuzan är inte med i denna filmen. Och bytar inte vapen så ofta som förra.

Jag gillade den här filmen.

----------------------

The Punisher 2 – War Zone (2008)

thepunischer-warzoneFöre detta elitsoldaten Frank Castle är tillbaka med laddade vapen som The Punisher. Den här gången strider han ensam på två fronter. I sin jakt på den ondskefulla maffiabossen Billy Russoti vanställer Castle gangstern i en eldstrid som även dödar en FBI-agent som jobbade under täckmantel. Russoti svär att hämnas, antar namnet Jigsaw och börjar rekrytera undervärldens mest ökända brottslingar, medan FBI bildar en anfallsstyrka med uppdrag att bekämpa den självutnämnde brottsbekämparen. Nu måste The Punisher hitta ett sätt att undgå lagens långa arm och samtidigt förgöra Jigsaws dödliga armé.

Onödig Fakta:

  • Ny skådespelare som spelar The Punisher
  • Thomas Jane skulle egentligen spela Punisher i denna med men sa nej för att han tyckte manuset var på fel håll. Han tyckte den var för mycket Serietidning. Han ville ha den mer realistisk.
  • Karaktären Microchip var tänkt att vara med i ettan men regissören tyckte inte om karaktären.
  • Första Marvel filmen där “Marvel Knights” loggan används.
  • Både Thomas Jane och regissören Hensleigh var intresserad av att göra den men manuset höll på i över tre år och med tiden så hoppade de av. Efter att de lämnat så tog regissören Lexi Alexander och skådespelaren Ray Stevenson över och de bestämde sig för att uppgradera den förra filmen.

 

Så om jag uppfattat det rätt så är detta egentligen ingen uppföljare utan en uppgradering av filmen.

Jämfört med den förra så är den här inte lika lång. Den förra var nästan två timmar denna närmare 1 och en halv.

Filmen är mycket blodigare än de tidigare filmerna men jag tycker inte Ray Stevenson passar in som The Punisher.

Punisher bor under staden igen men stället han bor på nu är mycket större än 1989 versionen. Han hade två barn fast en son och en dotter.  1989 versionen hade han två döttrar. Så denna filmen är mer lik 1989 versionen än 2004.

Han har fått en kompanjon i denna filmen som inte passar in. The Punisher jobbar ensam.

Looney Bin Jim pratar om Sverige i filmen där han säger “Visste du att Lever och äppelsås är en delikatess i Sverige?.. ”

Filmen är även den här bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar