torsdag 3 februari 2011

Film : Cry Baby (1990)

cry_baby_ver2Johnny Depp spelar huvudrollen i John Waters anarkistiska och omåttliga musikal om ungdomsbrottslingar. Wade 'Cry-Baby' Walker (Depp) är den snyggaste och tuffaste värstingen i skolan. Hans förmåga att gråta en enda perfekt tår driver tjejerna tokiga, och särskilt Allison Vernon-Williams (Amy Locane). Den vackra överklassflickan dras obönhörligt in i Cry-Babys rebelliska gäng och börjar entusiastiskt insupa de onda
vibbarna från rockabilly och snabba bilar. År 1954 skildras färgstarkt och fartfyllt med läckert absurda och medryckande musikalnummer och en rollbesättning bestående av bland andra Polly Bergen, Susan Tyrrell, Ricki Lake och Traci Lords, som samtliga är i toppform!

Onödig Fakta:

  • För att hitta skådespelaren som skulle spela Cry Baby så köpte regissören John Waters ungdomstidningar för 30 dollar och där såg han Johnny Depp som på den tiden var känd för sin roll i “21 Jump Street”. Depp tyckte manuset var både rolig och konstig och tackade ja för att rollen för att inte bara bli känd för att vara TV idol.
  • Tom Cruise, Robert Downey Jr och Jim Carrey var påtänkta för rollen som Cry-Baby innan Depp fick den.
  • Som filmen Hairspray så blev denna filmen också en musikal som gick på broadway fast med nya sånger. Tyvärr visades den bara under två månader.Men den blev nominerad för 2008 Tony Award.
  • Alla tatueringar som Depp har i filmen är falska utom en. Och det är Indianen.

 

Jag vet inte varför eller vem det som fick mig att vilja se denna filmen första gången. Första gången jag hörde om filmen var hemma hos min kusin som då hade hyrt filmen med sin familj.

Denna filmen är ungefär som Grease fast jag föredrar denna mer.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar