lördag 5 februari 2011

Film : The Green Hornet (1966/1974) / The Green Hornet (2011)

The Green Hornet (1966/1974)

the-green-hornet-uk-movie-poster-1966Den unge Britt Reid ägare av “The Daily Sentinel” sätter på sig en mask och slåss mot kriminella som “The Green Hornet”. Medans polisen och folket tror att “Hornet” är en kriminell så vet distriktsåklagaren Reids hemliga identitet och välkomnar hans hjälp att bekämpa kriminella. Reid har två medhjälpare som är hans sekreterare Lenore Case och hans trogne kompis Kato som är en kung fu expert och chaufför till “The Green Hornet”.

 

Onödig Fakta:

  • Detta är flera avsnitt av The Green Hornet tv-serien (1966) gjordes om till en film 1974.
  • Bruce Lee sa att han blev vald till Kato för han var den ända asiaten som kunde uttala “Britt Reid” rätt.
  • Denna serie kom ifrån “Batman” och där kan man läsa att Bruce Wayne och Britt Reid var ovänner när dom var små.
  • Denna “filmen” var den femte bästa säljande filmen Bruce Lee varit med i.
  • Det gjordes en till film av några avsnitt och den fick namnet “Fury of The dragon.

 

Själva känslan av filmen känns lite som Läderlappen från 1966. “The Green Hornet” har samma slagsmålsstil som Läderlappen men Bruce Lee kör sin vanliga stil fast inte med så mycket av hans kung fu vrål.

Jag har inte hört talats om denna serie tidigare.. det kanske var för att jag inte läste de gamla Läderlappen tidningarna fast jag har en sådan tidning. Och när jag växte upp var det endast Läderlappen som sändes så här. The Green Hornet har inga skyltar när de slåss som just Läderlappen har.

Denna kanske inte är så jättebra men lite humor är det. Filmen blir inte bättre när utomjordingar kommer in i serien. Speciellt när de har klätt sig i var som ser ut som att vara kläder som skyddar mot smitta. Precis som de har i filmen “E.T”. Men utomjordingarna visar sig vara nya fiender till “The Green Hornet”.

Filmen slutar med en kung-fu scen mellan Bruce Lee och en annan asiat som vilken Bruce Lee film som helst.

--------------------------

The Green Hornet (2011)

Green-Hornet-posterHan är förläggare dagtid och en maskerad brottsbekämpare när mörkret faller. Hans ständige sidekick är Kato och tillsammans med sin japanske vapendragare färdas han runt i bilen "The Black Beauty", beväpnade med specialpistoler, knockoutgas samt Katos närstridskunskaper blir de en duo att frukta... Filmen bygger på Britt Reids äventyr.

 

Onödig Fakta:

  • Efter att rättigheterna för “The Green Hornet” blev köpt av Miramax 2001 så var det tänkt att Kevin Smith skulle skriva och regissera filmen 2004 med Jake Gyllenhaal som hudvudkaraktär och en kvinnlig Kato. Men Smith hoppade av då han var osäker på att göra en film där budgeten var mycket högre än vad han var van vid. Han stannade kvar att skriva manus och skrev två stycken men han kom inte vidare och rättigheterna köptes av Colombia Pictures. Då blev Seth Rogen intresserad av att skriva manus och själv medverka i filmen . Smiths manus blev en serietidning.
  • 2008 sa började Stephen Chow regissera filmen och skulle spela sidekicken Kato. Han kom inte överens med Seth för Chow ville att Kato skulle sätta in ett chip i Britt och styrt han med en joystick men det sa Rogen nej till.
  • Nicolas Cage var den första som var inhyrd för att spela Chudnofsky men hoppade av.
  • The Green Hornet var från början en radioshow som sändes mellan 1936 och 1952.
  • Den asiatiska popstjärnan Jay Chou fick rollen som Kato efter en videokonferens med Seth Rogen. Filmmakarna visste inte om att han var en känd asiatisk popstjärna förrän sista minuten.
  • En av målningarna i Katos skissblok är på Bruce Lee som spelade Kati 1966 i tv-serien.
  • Mark Wahlberg och Vince Vaughn var påtänkta att spela The Green Hornet
  • Jet Li hade rollen när Weinsteins hade rättigheterna
  • Eddy Murphy var påtänkt som Britt Reid 1992
  • George Clooney blev tillfrågad rollen i mitten av nittiotalet men hoppade av för att göra The Peacemaker 1997
  • Filmen finns även i 3D
  • Det finns 3 tidigare versioner av filmen 1940, 1966 (tv-serien) och 2006

 

Seth Rogen som superhjälte trodde jag aldrig att jag skulle se men det blev visst så. Det var väldigt konstigt då jag inte ser han som en sån skådis.

Småroller görs av bland annat Edward Furlong.

Detta är en riktigt bra film som rekommenderas stort.  Den är mycket bättre än tv serien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar