måndag 21 februari 2011

Film : The House On The Edge of The park (1980)

MV5BMTYzODMyMDQyMF5BMl5BanBnXkFtZTcwMjA0ODQyMQ@@._V1._SY317_CR5,0,214,317_När det unga och vackra paret Tom och Lisa är på väg till ett överklassparty börjar deras bil plötsligt krångla. De hittar en verkstad där bilmekanikern Alex inte bara fixar bilen, utan även bjuder med sig själv och sin efterblivna kompis Ricky att följa med på festen.

Alex och Ricky visar sig dock vara två killar med svåra psykotiska störningar! Snart har den dekadenta festen förvandlats till ett fasansfullt inferno av pervers, sadistisk tortyr, förnedring, våldtäkt och mord. Men vad galningarna inte har räknat med är att deras offer har smitt sina egna planer...

Onödig Fakta:

  • Hamnade på “Video Nasties” i England
  • David Hess var första valet som Alex för han spelade en liknande karaktär i “Last House On the Left” (1972) som var en succé thriller. Filmskaparna ville att Hess skulle vara med i så mycket av filmen att de gav honom halva rättigheterna till filmen.
  • Spelades in på fyra veckor
  • David Hess skrev om mycket av sin dialog i filmen
  • 2006 så ville BBFC att en forskningsgrupp skulle forska i filmer som innehöll sexuella våldshandlingar. Denna filmen blev vald för dennes stora rykte med Englands Censur.

 

Jag valde såklart att se den oklippta versionen.

Filmen är väldigt seg och den påminner lite om “Last House On The Left” men med ännu korkade bovar. Och offren får skylla sig själv om de bjuder in folk dom inte känner till en fest och sen retar dom.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar