söndag 13 februari 2011

Film : The Wax Mask (1997)

MV5BMjE1ODEyODc0OV5BMl5BanBnXkFtZTcwNDE1MDkyMQ@@._V1._SY317_CR8,0,214,317_I Paris 1900 så blir ett par brutalt mördade av en maskerad man med en klo av metall som rycker ut hjärtat ur dem. Överlevaren och vittnet som ser massakern är en ung flicka. Tolv år senare i Rom så öppnas ett nytt vaxmuseum där det är flera stycken riktigt bra gjorda rekreationer av våldsamma mordscener. En ung man slår vad om att han kan vara i muséet en hel natt men dagen efter hittas han död. Väldigt snart så börjar folk försvinna från gatorna  i Rom och vax-muséet börjar växa med nya figurer

 

Onödig Fakta:

  • Filmen var egentligen tänkt att vara ett samarbete mellan Argento och Fulci. Tragiskt nog så dog Fulci några veckor innan filminspelningen. Då fick special effects experten Sergio Stivaletti jobbet.
  • Filmen är tillägnad Fulci

 

Jag är inget stort fan av varken framtidsfilmer eller filmer som utspelar sig för längesedan  som denna är. Den utspelar sig 1900.

Jag känner igen stilen på filmen. Inte det gamla utan att folk blir mördade och sen är de vaxdockor. Som till exempel den där “House of Wax” med Paris Hilton.

Hade filmen utspelat sig i nyare tid så hade jag nog gillat filmen mer än vad jag gör nu.

Inte sevärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar