söndag 17 april 2011

Film: Johnny Handsome (1989)

MV5BMTQzMjk2MjU5NV5BMl5BanBnXkFtZTcwMjY1MTQyMQ@@._V1._SY317_Johnny Handsome är en gangster som planerar ett lyckad rån tillsammans med sin vän Mikey och två till vid namn Sunny och Rafe. Under stöten så blir Johnny och Mikey lurade av Sunny och Rafe som slutar med att Mikey dör och Johnny åker in i fängelse.

Väl inne i fängelset så blir Johnny inbjuden på ett rehabiliteringsprogram där Doktor Steven Fischer bygger om Johnnys ansikte och han hjälper även honom att komma ut ut fängelset. När Johnny kommer ut så börjar han jobba vid hamnen och där träffar han Donna som han blir kär i.

A.Z Drones är en skeptisk detektiv som följer rehabiliteringen av Johnny. Johnnys nya liv är en stark känsla över hämnd…

 

Onödig Fakta:

  • Al Pacina var från början intresserad av att spela huvudrollen och hjälpte till med att skriva manus men valde att hoppa av på grund av manusproblem. Han tyckte att filmen verkade lite för mycket som en B-Film.

 

Med skådespelare som Mickey Rourke, Morgan Freeman, Forest Whitaker och Lance Henriksen så blev den här filmen lite intressant. Att filmen är en liten hämndfilm gjorde mig mer intresserad.

 

Filmen börjar med att man träffar Johnny (Rourke) som ser ut som elefantmannen.

Denna filmen är helt ok. Visst filmen är lite småseg i mitten men den börjar bra. Och slutar bra med..

En sevärd film.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar