söndag 10 april 2011

Film : Wheels On Meals (1984)

MV5BMjA5NTMzNTAzNV5BMl5BanBnXkFtZTcwMDkwNzYxMQ@@._V1._SY317_CR7,0,214,317_Kusinerna Thomas och David äger en mobil resturang. De tar hjälp av deras vän Moby som är en detektiv för att rädda den vackra ficktjuven Sylvia.

Onödig Fakta:

  • Det kom några rykten om att Jackie Chan och Benny Urquidez inte kom överens. Men det stämmer inte. Båda två är väldigt tävlingslystna.
  • Anledningen att filmen heter “Wheels on Meals” istället för tvärtom handlar om skrock. Golden Harvest producerade två filmer som började på “M” (Megaforce från 1982 och Menage Trois) båda filmerna floppade rejält. Så produktionsbolaget bytte ordningen så att filmen inte skulle floppa.. och det gjorde den inte heller.
  • Under inspelningen så råkade Keith Vitali sparka Jackie Chan på halsen efter ett antal tagningar. När Keith träffade Jackie så förstod han allvaret och slutade agera för att han var rädd om Jackies hälsa. Men eftersom han stannade så blev han utskälld av hela filmgänget att han skulle fortsätta tills regissören sagt “Cut” vad som än händer.
  • Keith Vitalie råkade även slå Sammo Hung (regissören) på huvudet i en slagsmålscen. Men denna gången fortsatte han att agera tills Sammo skrev “cut”, vilket Keith tog lång tid.
  • När de var på de olika filminspelningsplatserna så besökte Benny Urquidez och Keith Vitali flera stycken dojos i Spanien för att testa sina färdigheter på de lokala talangerna som hade svart bälte.
  • Alla tre huvudrollerna i filmen (Jackie Chan, Yuan Bajo och Sammo Hung) fick stryk av Bruce Lee i “Enter the Dragon”. Jackie spelade en vakt, Sammo spelade Bruces första motståndare i filmen och Yuan spelade studenten som fick en smäll i nacken efter att ha kritiserat en spark.
  • I en scen så överraskade Sammo Keith med att berätta att hans karaktär skulle få en vas i huvudet så han svimma. När Keith fick vasen i huvudet så svimmade han av på riktigt men han lyckades ändå hålla ett leende när hela filmgänget skrattade åt honom. Keith själv skojar om att det var en hämnd av Sammo efter att Keith sparkat honom i huvudet av misstag.
  • Filmen kom även ut som ett spel 1984

 

Jag gillar en hel del av Jackie Chans filmer och jag trodde faktist jag hade sett alla men den här hade jag missat.

Det finns fem olika ljudversioner av filmen. Jag valde såklart originalversionen med engelsk text. Fast de andra skådespelarna som inte snackar kinesiska är dubbade till kinesiska.

Filmen har sina roliga stunder men ficktjuvens roll tycker jag bara är jobbig fast det är en stor del i filmen.

Det är rätt så vanligt att Jackie har minst en störig person i sina filmer. Här är det Sylvia.

 

För övrigt är detta en helt ok film.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar