fredag 30 december 2011

Dokumentär: Paradise Lost – The Child Murders at Robin Hood Hills (1996)

Paradise LostDokumentär som synar ett mycket brutalt mord på tre åttaåriga pojkar i West Memphis, Arkansas, USA. Det visar sig även att de tre unga pojkarna blivit sexuellt utnyttjade och tre hårdrockare, med koppling till satansdyrkan verkar vara de perfekta gärningsmännen. De ställs inför rätta och döms men är de verkligen skyldiga? En flerfaldigt prisbelönad dokumentär som grundligt synar det amerikanska rättssystemet.

 

Onödig Fakta:

  • Filmskaparna spenderade över 79-dagar i en tio månaders period att filma på den riktiga händelse platsen.
  • i Augusti 2011 efter 18 år så släpptes Jason, Damien och Jessie ut från fängelset. Damien har sagt om det inte varit för filmen så hade de aldrig kommit ut och säkert dött och ingen hade kommit ihåg dem.
  • Det kom två uppföljare på denna dokumentären.

 

Dokumentären visar polisens bilder på liken med Metallicas låt “Welcome Home” i bakgrunden.

Detta är en intressant dokumentär som tar upp bägge sidorna av fallet. Föräldrarna till offren, föräldrarna till de misstänkta och de misstänkta intervjuas.

Det är riktiga klipp från rättegången med.

Detta är en helt ok dokumentär som för det mesta tar upp och visar den riktiga rättegången. Vilket är intressant då man inte ofta får se hur riktiga amerikanska rättegångar fungerar. Och hur illa det kan gå för oskyldiga och hur offrens familj uppträder sig då de hittat misstänkta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar