torsdag 29 december 2011

Film: The Trial of the Incredible Hulk (1989)

HulkdaredevilDavid Banner åker till New York där han blir vittne till en maffiauppgörelse. Dessvärre attackerar gärningsmännen David vilket gör honom rasande och han förvandlas till Hulken. Under tumulten blir en förbipasserande skjuten. Nu måste David tillsammans med sin advokat, som om natten förvandlas till superhjälten Daredevil, försöka hitta bevis mot maffiabossen Mr. Fisk. Detta innan Mr.Fisks män får tag i dem.

 

Onödig Fakta:

  • Fick namnen “Hulken inför rätta” och “Hulken och Daredevil” i Sverige
  • John Rhys-Davies accepterade rollen som Wilson Fisk, även känd som Kingpin, utan att veta att karaktären är skallig. När han fick reda på det så erbjöd han sig att raka huvudet då producenterna inte kunde få tag i en baldcap men de tyckte inte han skulle göra det så Rhys-Davies var med i ett annorlunda ansikte. Fisk nämns aldrig som Kingpin i filmen.
  • Daredevil är klädd i helt svart i filmen istället för den mörkröda som han har i serien. Efter filmen så ändrades hans kostym till svart men senare ädnrades tillbaka till rött igen.
  • Detta var enda gången där Hulken i historien om “the Incredible Hulk” hade de berömda lila byxorna.
  • Stan Lee gör sin första cameo i en Marvelfilm. Vilket senare skulle bli en tradition.
  • Producenterna tyckte inte att den röda kostymen skulle passa i filmen så de tog en svart istället. Stan Lee var kritisk till idén då han tyckte att då skulle bovarna direkt märka att han var blind.
  • Detta är första filmatiseringen där Kingpin och Daredevil är med.

 

Bruce Banner som genom en olycka blev Hulken försöker gömma sig och hålla sig lugn. Han gömmer sig i en liten by där han tar vilket jobb som helst och flyttar hela tiden så ingen hittar honom.

Han beger sig till New York och hyr in sig i ett gammalt rum.

I New York jobbar den blinde advokaten Matt Murdock som vill störta Mr. Fisk och riva hans stora hus. I hemlighet så är Matt Daredevil på nätterna.

Ett stort diamantrån görs av Mr. Fisks lakejer och lakejerna tar tunnelbanan där de skrämmer en kvinna vilket gör Bruce till Hulken.

Polisen hittar Bruce som blivit vanlig igen och han hamnar i fängelset. Han får Matt som advokat men Bruce vill bara vara glömd. Matt blir intresserad varför Bruce inte har någon bakgrund.

Kvinnan har sagt till polisen att det var Bruce som överfallit henne och Matt väljer att kolla upp det och det visar sig att Mr. Fisk hotat henne till tystnad. Eftersom Mr. Fisk inte vill bli kopplad till fallet så vill han döda alla vittnen och döda både Daredevil och Bruce Banner.

Kan Daredevil stoppa Mr. Fisk? Och kommer Hulken hjälpa honom?

 

Detta är den bästa Daredevil-filmen som jag sett. Den har spänningen, humorn och framförallt ingen dålig dataanimering.

Bill Bixby/Lou Ferrigno är den bästa Hulkenn och spelar riktigt underhållande. Rex Smith som Daredevil är även han toppen. Även han är den bästa Daredevil jag skådat.

Det är bara en sak i filmen som är överdriven och det är Bruces mardröm. Annars en riktigt underhållande film som bör ses.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar