torsdag 29 december 2011

Film: Without Warning (1980)

without warningEn utomjordisk varelse som landat på Jorden börjar mörda människor. Två ungdomar som lyckats slingra sig ur varelsens grepp, har problem med att få folk att tro deras historia.

 

Onödig Fakta:

  • Filmen som är väldigt lik “Predator” har samma skådespelare som spelar utomjordingen och det är “Kevin Peter Hall”.
  • Ralph Meekers sista film
  • Filmen gjordes för 150.000 dollar och tog 3 veckor att spela in
  • Studion som ägde rättigheterna till filmen (Filmway Pictures) sålde rättigheterna till den nu konkurslagda Orion Pictures

 

Ett gäng ungdomar ska ut och campa vid sjön. På vägen dit stannar de vid en mack för att tanka. Mannen som ägar macken varnar dem att inte åka dit då det är jaktsäsong och det har hän en hel del olyckor där. De struntar i hans varningar och de sticker dit ändå.

När de kommer fram till sjön så försvinner plötsligt två av dem. De andra letar efter dem men på deras sökande efter dem så hittar de ett skjul som de bestämmer sig för att titta in i. Inuti så finns flera lik där bland annat deras kompisar är. När de i panik försöker ta sig därifrån så blir de jagade av en utomjording. De lyckas fly men när de kommer till den lilla byn så är det ingen som tror dem förutom en före detta militär som sett dem tidigare.

 

Filmen har en ok story men man får endast se småmonster i filmen som liknar spättor fast med tänder på magen och långa råttsvansar som flyger i luften som frisbees.

Skådespelare i filmen är bland annat en ung David Caruso (CSI Miami) och Jack Palance.

Efter 1 timme och 20 minuter så får man äntligen se utomjordingen som är den vanliga klichén hur en utomjording ska se ut.

Det finns bättre filmer med utomjordingar men väldigt fler sämre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar