måndag 26 december 2011

Film: the Octagon (1980)

the OctagonScott flickvän och svärföräldrar dödas i en terroristattack. Scott söker efter mördarna och kommer på att de ingår i ett hemligt syndikat som har som mål att skapa kaos i världen.

 

Onödig Fakta:

  • Tidningen Fighting Stars rankade scenen mellan Norris och Yamashita på plats nummer 13 över de 25 bästa slagsmålscenerna genom tiderna.

 

Scott bjuder ut en tjej på resturang och följer henne hem efteråt. Tjejen som bor med sina föräldrar kommer hem och Scott märker att någon är där inne. Plötsligt dyker ninjor upp och försöker döda dem. De dödar tjejen och när Scott sätter på ljuset så ser han hela hennes familj döda.

När fler dör och hans kompis A.J försöker stoppa dem så bestämmer sig Scott för att rädda A.J.

 

Detta är en väldigt konstig film. Scott är en man som tänker mycket. Han adopteras av en ninja och växte upp med en en kille till  som nu lär upp folk till en terroristgrupp som dödar folk för att skapa kaos.

Det jobbigaste i filmen är när Scott tänker, vilket han gör hela tiden, för då hörs viskningar. Annars en helt ok 80-tals action om det inte hade varit för det riktigt dåliga slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar