lördag 3 december 2011

Film: the Haunted Palace (1963)

The Haunted Palace 1963En man och hans fru kommer till en liten by för att undersöka ett slott mannen ärvt. Det visar sig att den förre ägaren hade kontakter med djävulen och blev bränd på bål av byinvånarna. När skall han komma att utkräva sin hämnd?

 

Onödig Fakta:

  • Filmen fick både namnet “Spökslotttet” och “Skri Av Fasa” i Sverige
  • Roger Corman bestämde sig för att göra en H.P Lovecraft novell för att ta en paus från Edgar Allan Poe men American-International tog inga chanser och gav filmen en Poestämpel och gjorde filmen till ännu en i serien.
  • Filmen blev färdig April 1963 och var den enda filmen med både Vincent Price och Lon Chaney förutom filmen “Bud Abott & Lou Costello Meet Frankenstein”
  • Förutom denna finns två versioner till av filmen som kom ut 1961 och 1992

Vincent Price spelar en trollkarl som håller på med svartmagi som bränns till döds av folket i byn. Innan han dör så utgör han en förbannelse på de som dödade honom.

110 år senare kommer en man och hans fru till slottet de ärvt för att titta på det.

När paret kommer till byn så är där inga som vill visa var slottet är och varnar dom att gå dit. Till slut visar en läkare i byn pekar ut var slottet är.

När de kommer fram så låser de upp dörren och när de väl kommer in i slottet träffar de en man som tar hand om slottet. Ingen aning hur han kom in då de paret låste upp det dammiga låset.

Efter endast en natt så har mannen blivit annorlunda.

 

Denna spökfilm är precis som de flesta filmer med Vincent Price jag sett. Faktiskt inte så speciellt bra. Visst bättre än de flesta av hans filmer jag sett men ändå inget vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar