onsdag 28 december 2011

Film: Modern Problems (1981)

Modern ProblemsMax Fielder har precis blivit dumpad av sin flickvän Darcy för att han var för svartsjuk. Efter att han utsatts för radioaktiv strålning får han telekinetiska krafter.

 

Onödig fakta:

  • Fick namnen “Flygande Bekymmer” och “Strålande Tider” i Sverige
  • Chevy Chase blev nästan skadad i ett stunt där han hade “Landnings lampor” och drömmer att han är ett flygplan. Sladdarna till lamporna gick från hans arm till ryggen och nacken vilket gjorde att han tuppade av.
  • Innehåller Dabney Colemans enda nakenscen.
  • I scenen där Chevy upptäcker sina krafter så ser man en poster på väggen med Channel One. Det var en komedigrupp som Chevy startade med några andra 1967.
  • I öppningsscenen där det låter som barnprogram är en sketch vid namn “the Koko The Klown Show” från filmen “the Groove Tube” vilket var Chevys filmdebut.

 

Max (Chevy Chase) jobbar som flygledare. En dag när han kommer hem och lyssnar av sin telefonsvarare så hör han att hans flickvän dumpat honom för hon tyckte han var för svartsjuk.

Max träffar sin gamla klasskompis som bjuder honom på en pressrealese som visar sig vara på en bögklubb. Väl där träffar han sin flickvän med en annan man så han bestämmer sig för att åka hem.

På väg hem så kör han bakom en lastbil som spiller en grön sörja på hans bil och eftersom hans taklucka på bilen var öppen så blev han indränkt i det. Vilket gör att han får paranormala krafter.

 

Filmen är rätt överdriven och har lite scener som liknar “Bruce Almighty” annars väldigt överdriven humor som många filmer som kom i U.S.A i slutet av 70-talet. Men visst fnissade man till ibland men väldigt sällan. Slutet kändes inte så bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar