fredag 16 december 2011

Film: Campfire Tales (1997)

MV5BMTMzNTU1Njc3N15BMl5BanBnXkFtZTcwNTY3MTAyMQ@@._V1._SY317_Fyra ungdomar kör en kväll av vägen långt ute i skogen. I väntan på hjälp tänder de en lägereld, och hittar då en tidning som berättar att en mördare går lös i området. För att skrämma upp varandra ytterligare börjar de berätta ruskiga spökhistorier.

 

Onödig Fakta:

  • Det gjordes en remake på filmen 2003 under namnet “Darna Mana Hai”

 

Filmen börjar med en liten historia där ett par blir jagad av en mördare som kallas “The Hook”. Där skådespelaren Amy Smart har en liten roll. Sen kommer den riktiga filmen…

Fyra ungdomar kör av vägen ute i skogen. Medan de väntar på hjälp sätter de igång en lägereld. De hittar en tidning där det står att en mördare går lös i området. För att skrämma upp varandra lite mer så börjar de berätta historier för varandra.

Historierna är gamla myter i modern stil.

Första historien handlar om Rick & Valerie som var nygifta och som är på väg till Las Vegas. De kör en husbil för att stanna till vid en historisk plats. Valerie är inte intresserad av stället och tycker att de ska göra något annat istället. Då hör de någon utanför. De går ut och ser en stor man med pistol och varnar dem att de bör sticka till motorvägen och köra vidare och inte stanna för någon.

Mannen påstår att det finns något farligt i området som de bör akta sig för.

Denna historien börjar bra men blir väldigt överdriven när själva monstret dyker upp och har slagsmål med Rick. Slutet var lite annorlunda än vad jag väntat mig.

 

Andra historien handlar Amanda som ska fylla 12. Hennes föräldrar ska ut på kvällen och hennes syster sticker även ut i smyg.

Amanda berättar det för hennes chatkompis som visar sig vara någon helt annan. Nämligen en äldre herre…

Denna börjar inte lika bra som den förra och man vet ungefär vad som ska hända då man hört historien för. Slutet  var lite för abrupt.

 

Tredje historien handlar om en man som åker motorcykel genom landet. Han vet inte var han ska utan bara kör.

Hans motorcykel får motorstopp samtidigt när det börjar regna och åska så han knackar på vid ett hus. En tjej öppnar dörren men hon kan inte prata utan använder en tavla att skriva på. Tjejen bor där med sin pappa som är ute och rider.

En väldigt tråkig historia den här sista.

 

Själva ramhistorien är det bästa i filmen och de avslutar filmen väldigt oväntat men ändå bra. I stort sett så är filmen helt ok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar