söndag 4 december 2011

Film: the Masque of the Red Death (1964)

The Masque Of The Red Death 1964En prins med en mörk hemlighet bjuder in adelsmän till sitt slott för att de ska undkomma den röda döden, en pestliknande sjukdom som sveper över landsbygden.

 

Onödig Fakta:

  • Filmen fick namnet “De Blodtörstiga” i Sverige
  • Roger Cormans första film som han spelade in i England
  • Roger Corman ville från början att denna skulle vara hans andra Poe film efter “the Fall of the House of the Usher” men han hoppade över den då han tyckte filmens story var för li “Det Sjunde Inseglet”
  • Jane Asher frågade Corman om hennes vän kunde besöka inspelningsplatsen och stanna över på lunch. Senare förklarade hon att hennes vän var musiker som skulle spela sitt första gig i London samma kväll. När lunchen var över så önskade Corman honom lycka till med konserten. Corman hade aldrig hört talas om Paul McCartney förrän han läste om konsertens succé i tidningen dagen efter.
  • Över 2 Miles av korridorer byggdes på filmplatsen för att Jane Asher skulle kunna springa när hon hölls fången i filmen.
  • I en intervju så nominerade Corman denna filmen och “The Intruder” och “X” som hans personliga favoriter bland hans egna filmer
  • Det finns 3 versioner till av filmen. De kom 1921,1923 och 1989

 

Det är medeltid och den elaka prinsen bjuder in viktigt folk till hans slott när den pestliknande sjukdomen sveper över landet.

Han tar även med en kvinna, hennes älskare och hennes pappa. Kvinnan får i stort sett röra sig fritt i slottet men pappan och älskaren är instängda i ett fängelserum.

Som vanligt med Vincent Price filmer så är de inte så värst bra. Vincent spelar bra ibland men för det mesta spelar han över.

Jag tröttnade på filmen rätt snabbt faktiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar