måndag 19 december 2011

Film: Two Evil Eyes (1990)

MV5BMjAyNjM0NjMwM15BMl5BanBnXkFtZTcwMzk2OTEzMQ@@._V1._SY317_CR4,0,214,317_Rysare i två delar baserade på skräckförfattaren Edgar Allan Poes historier.

The facts about Mr. Valdeman regisserad av George A. Romero och The Black Cat regisserad av Dario Argento.

Onödig Fakta:

  • Argento ville från början att filmen skulle vara ett sammarbete mellan han själv, Romero, Carpenter och Craven. Carpenter och Craven hoppade av så Argento och Romero bestämde sig för att göra vars en historia för sig.
  • Detta var Julie Benz första jobb som skådis och även hennes första riktiga film.
  • Dario Argentos dotter Asia dubbade många av rösterna till Italienska till det Italienska släppet.
  • Argento tänkte först att detta skulle bli en tv-serie där Romero lovade att regissera pilotavsnittet vilket blev den första delen av filmen. Men sorgligt nog så hoppade han senare av.
  • Med Carpenters version inräknad så fanns det ytterligare 6 filmversioner av “The Black Cat”.

 

 

The facts about Mr. Valdeman.

En doktor hypnotiserar en döende man, vars fru han har en affär med. De två älskarna gör så att den döende mannen ändrar sitt testamente så att frun ärver allt. Han dör medan han är hypnotiserad och fastnar mellan liv och död. Han kommer tillbaka och tar hämnd…

Detta är inte Romeros bästa film och den börjar inte så jätte bra men har ett bättre avslut. Filmen hade inte behövts vara så lång utan hade räckt med en halvtimme istället för en timme som den är nu.

 

Black Cat.

En mans flickvän tar hem en svart katt från gatan. Katten oroar honom och han försöker övertyga flickvännen att göra sig av med den. De hamnar i ett gräl och mannen dödar oavsiktligt flickvännen och murar in henne bakom en mur. Han försöker även döda katten, som dock återkommer och driver honom galen.

Harvey Keitel spelar mannen som jobbar som brottsplatsfotograf i denna moderniserade versionen av filmen.  Filmen börjar bra men och är hyffsad genom filmen men det som försämrar filmen är drömsekvenserna.

Jag rekommenderar hellre John Carpenters version som han gjorde för “Masters of Horror”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar