fredag 30 december 2011

Tv-Serie : Robot Chicken (2005-)

Robot ChickenRobot Chicken är en sketch serie gjord i endast stop-motion med dockor. Serien är skapad av bland annat Seth Green.

Filmgänget gör alla dockor själv och flera kända skådespelare har lånat ut sina röster.

 

Onödig Fakta:

  • I öppningsscenen så får Robot Chicken robotliknande delar exakt likadant som Vic “Cyborg” Stone från serietidningen Teen Titans
  • De hade över 60 titlar till serien men de blev nekade efter de inte hade rättigheter till dem. Den enda titeln som de kunde få var “Robot Chicken” som även var namnet på den lokala asiatiska restaurangen. Några av de nekade titlarna användes sedan till titlar på de olika episoderna.
  • Programmet var baserad på en serie som fanns i tidningen ToyFare där Matthew Senreich var editor. Serien hette “Twisted Toyfare Theater” där dockor var med om bizarra situationer. När Seinrich intervjuade Seth Green för tidningen så gillade Seth serien och föreslog att göra en animerad serie. Resultatet blev en internet serie som fick namnet “Sweet J Presents” vilket sändes på Sonys hemsida 2001. Green och Senreich föreslog sedan serien för Cartoon Network.
  • Slutmusiken i serien tog de ifrån filmen “Dawn of the Dead”. De gjorde en kacklande version av låten “the Gonk” som spelas i varuhuset i den filmen. Filmen hade även den låten till eftertexterna.
  • Den galna forskaren som aldrig pratar fick namnet “Fritz Huhnmörder” Där efternamnet är tyska för Kycklingmördare.
  • Les Claypool gjorde titelspåret och spelar i bandet “Primus”. Han har även gjort titellåtarna till både “South Park” och “Beavis & Butthead”
  • Dockorna är gjorda av mestadels plast men även av lera.
  • Stoopid Monkey loggan ser annorlunda ut i varje avsnitt.
  • Det gjordes tre Star Wars avsnitt

 

Jag har valt att se alla 5 nu existerande säsonger av serien samt några special avsnitt.

Kända röster i serien är bland annat Seth Green, Mila Kunis, Ashton Kutcher, Matthew Willard, Burt Reynolds och många till.

Serien är inte så kul som jag hoppades på. Den är mer tillämpad amerikaner som växt upp på 70 och 80-talet. Visst har den ett par roliga sketcher men är mest överdriven humor vilket är synd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar