måndag 12 december 2011

Film: The Thing (2011)

MV5BMTMxMjI0MzUyNl5BMl5BanBnXkFtZTcwNjc1NzE5NQ@@._V1._SY317_CR0,0,214,317_Antarktis: En exotisk kontinent av förbluffande skönhet. Den är också platsen för en liten, avlägsen forskningsstation där en banbrytande vetenskaplig upptäckt gjorts. När en främmande livsform grävs fram av en internationell forskargrupp övergår glädjen och spänningen dock snart till en kamp för överlevnad.

 

Onödig Fakta:

  • Producenterna till filmen övertygade Universal Studios att tillåta dem att göra en prequel till John Carpenters film istället för en remake då de redan tyckte att Carpenters film redan var perfekt. Men de använde samma namn för de kom inte på en extra titel som lät bra.
  • För att inte tävla mot Kurt Russels karaktär i versionen från 1982 så är karaktären Kate Lloyd mer gjord som Ellen Ripley från Alien.
  • Den röda yxan som “Joel Edgerton” använder och sätter i väggen kan ses i Carpenters version när Amerikanerna besöker norrmännens plats.
  • Sången som gänget sjunger är "Sámiid Ædnan" som var Norges tävlingslåt i Eurovision Song Contest 1980. De sjunger även den norska barnsången “Jeg Gikk en tur på stien”

 

Ett norskt forskningsteam är på Antarktisk och hittar vad som ser ut som ett rymdskepp och någon varelse hittas i isen.

En norsk professor samlar ihop ett internationellt gäng som ska dit till den norska lägret. En av dem som frågas är Kate Lloyd som tackar ja direkt.

Efter att ha grävt ut ett isblock  där varelsen är och en av forskarna bestämmer sig för att ta ett prov på den så verkar den börja leva igen..

 

Producenterna har lyckats med efterforskningarna om vilka och hur det såg ut innan Carpenters version utspelade sig. Och då även med småsaker som är synliga i den andra filmen.

Filmen har även en del spännande scener men har även en hel del som är annorlunda från Carpenters version.

 

Jag har hört att en massa filmkritiker påstår att filmen är jätte dålig men så dålig är den inte. Jämfört med Carpenters version så är den inte lika bra men den är ändå en bra film.

De få misstag i filmen är att Lars som inte kan prata engelska förstår Kate när de går själva men inte när de är i stor grupp.

Ett annat misstag är att en av norrmännen är dansk.

Annars är effekterna mycket bättre än Carpenters men det kan bero på att denna är ifrån 2011 och Carpenters från 1982.

Det dummaste med sådana här filmer som utspelar sig före filmer är att man vet hur de kommer sluta.

Den här slutade värdigt med en koppling till Carpenters film.

Helt klart en film jag rekommenderar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar