lördag 17 december 2011

Film: the Tomb of Ligeia (1964)

MV5BNjgxNTM0Nzk0OV5BMl5BanBnXkFtZTcwMTgyMTM4NA@@._V1._SY317_En förmögen kvinna blir förälskad i en mystisk främling som bor i ett gammalt kloster. Främlingen är nedtyngd av minnet från sin nu döda fru. Dom gifter sig, men snart så börjar konstiga saker hända.

 

Onödig Fakta:

  • Fick titeln “Mannen i Vaxkabinettet” i Sverige
  • Andra namn de hade till filmen innan de slutligen valde denna var “the House at the End of the World” och “the Tomb of the Cat”
  • Detta var Roger Cormans sista del i sin “Poe” serie.
  • Roger Corman ville göra något nytt för att inte ha den standard han hade innan med att endast filma på “Soundstages”. Så många scener spelades in utomhus.
  • Corman gav upp sin producent plats i eftertexterna till Pat Green.
  • Roger Corman har sagt att denna filmen var den största och mest spännande film i hans “Poe-serie”.
  • Det kom en ny version av filmen 2009

 

En man begraver sin fru och sedan försvinner mannen. Det är iaf vad folket i byn tror. Flera år senare så rider en förmögen kvinna och hennes familj på rävjakt och av en slump hamnar hon vid ett gammalt kloster där hon blir skrämd av mannen.

Mannen hjälper henne och kvinnan blir förälskad i mannen som visar sig vara doktor. Kvinnans pappa tackar för hjälpen och tar hem henne.

Kvinnan rider tillbaka till doktorn och då börjar doktorns svarta katt bete sig konstigt.

 

Corman som har gjort många filmer med Vincent Price som jag inte gillat har här lyckats med en till. Filmen känns mer som ett långdraget drama som inte är underhållande alls. Vincent Price spelar dock inte över så mycket som han brukar göra men vad gör det när de inte har lyckats göra filmen tillräckligt bra för min smak.

Var Vaxkabinettet är som den Svenska titeln har döpt den till hittade jag inte alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar