lördag 31 december 2011

Film: To Catch a Killer (1992)

To Catch a KillerDen sanna historien om jakten på en våldsam seriemördare som våldtog och dödade över 30 unga pojkar...

 

Onödig Fakta:

  • Fick namnen “Att Fånga en Mördare” och “En Mördares Ansikte” i Sverige
  • En tröja med Michael Jordan är med i filmen vilket inte stämmer då Jordan gick i skolan när brotten hände.
  • 2003 så kom där en ny version av fallet som heter “Gacy”

 

Denna filmen handlar om John Wayne Gacy och som är baserad på en riktig händelse.

Joe är ny polis på en station i en småstad. När han får höra om ett försvinnande av en tonårig kille som jobbar i en butik som endast skulle lämna en bok till en man som han tänkte söka jobb hos.

Efter några timmar så hörs han inte av och är försvunnen. Joe tar åt sig fallet då pojkens mamma fyllde år. Joe får ett spår på en populär man vid namn John Wayne Gacy och ser att han haft problem med lagen tidigare. Joe tror bestämt att det är han och fixar husrannsakan men hittar ingen kropp men flera plånböcker och ringar som är för små för Gacy.

De hittar då kopplingar till flera andra försvinnande.

 

Detta är en helt ok film om John Wayne Gacy som är lite för lång för att vara film. Från början så var detta en miniserie vilket hade passat den bättre. Denna versionen jag ser är två delat.

Brian Dennehy spelar bra som en mystisk man/mördare men han känns inte så mycket som Gacy. 2003 versionen av historien om Gacy är bättre och har en mer riktig version av historien.

Denna överdriver lite med att ha medium med i filmen och polisen tror på mediumet. Det är inget som poliser gör i verkligheten.

2 kommentarer: