onsdag 27 februari 2013

Dokumentär: 24 Hours on Craigslist (2005)

24 Hours on CraiglistUnder ett dygn söker kamerateamet (som mer eller mindre består av förmågor ihop plockade på craigslist) upp annonser och deras författare på vad som förmodligen är internets största, mest omfattande annonsplats (bortsett från alla ointressanta multi-schmulti-annons-sajter, typ Myspace, Yahoo osv.). Craig’s List startades 1995 av Craig Newmark som en protest mot just alla de större sajter som är nedsudlade med reklamannonser och kräver stålar för annonsering. Helt gratis, utan reklamfinansiering och med endast 22 anställda har Craigslist vuxit med cirka 100% omsättning- per år! Dokumentären går bakom kulisserna och försöker finna svaret på vem fan det är som postar annonser som “women’s army pants” halv fyra på morgonen eller vem som erbjuder “420 right to your door”. Allt från gubben som vill hitta en ny ägare till sin jolle till folk som annonserar efter märkliga, sexuella tjänster, till nån som bara vill ha sällskap osv

 

Dokumentären följer olika kunder som lagt ut annonserar på Craigslist. Den ena annonsen är konstigare än den andra. Det gjordes en svensk version av detta som dokumentärserie på tv som följde säljare på blocket men den stora skillnaden är att annonserna på Craigslist är att dessa annonserna kostar ingenting så här kan man se allt från dejter till jobb och saker.

I denna dokumentär intervjuas folk som säljer sin oskuld, vill vara butler, hårdrockskock vars rätters namn är även namn på låtar av Slayer.

Intressant dokumentär som inte tar upp så mycket om hur den startades utan mer om de som lagt upp annonserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar