fredag 22 februari 2013

Film: Olsen-Bandens Sidste Stik (1998)

14 olsen banden sidste stikFlera år har gått sedan Olsen-Banden var på topp och Egon har hamnat på en psykiatrisk avdelning, Benny jobbar på en taxiväxel och Kjeld bor på ett ålderdomshem efter att Yvonne har dött.

När Egon visas i tv och de andra två ser det så bestämmer de sig för att leta upp varandra igen och Egon har fått en ny plan.

Ligan får i uppdrag av Hallandsen att stjäla en viktig väska men han vill även att efter de stulit den så ska Biffen ta hand om Egon. Allt går inte i vägen och ligan får nu ännu en gång hjälp av Kjelds son Børge.

 

Onödig Fakta:

  • Regissören Hedengaard dog när de spelade in filmen så en annan regissör vid namn Morten Arnfred fick ta över.
  • Paul Bundgaar som spelar Kjeld dog under tiden när de spelade in filmen det är därför han inte var med i så många av utomhusscenerna. De fick använda flera andra skådespelare som spelade honom. Tommy Kenter klädde ut sig för att likna honom och Kurt Ravn gjorde rösten. De fick även skriva om slutet
  • Under scenen där ligan rymmer från sjukhuset så syns en patient sova i en säng. Den patienten spelades av Frank Eberlein som var Olsen-bandens största fan. Han var med på inspelningen och fick en liten roll då han ville möta sina hjältar
  • Henning Bahs och Erik Billing gör en cameo i filmen under scenen där Egon försöker hitta ut ur tv-studion. De är de som sitter vid sina skrivmaskiner.
  • Det gjordes en norsk remake på filmen

Många av de som var med i originalserien är med i denna filmen. Ligan är den samma och även skådespelaren bakom karaktären Hallendsen har varit med i flera filmer tidigare fast som annan karaktär.

Detta är en lite smårolig film som slutade serien. Inte lika bra som under storhetstiden men ändå en ganska lyckad avslutning. Det sägs att det kommer ytterligare en del i år men då är den animerad precis som en annan “uppföljare” som kom får något år sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar