söndag 24 februari 2013

Film: Jönssonligan på Mallorca (1989)

5 jonssonligan_pa_mallorca_89La Banda de Jönsson! Olé! Va? Har våra kära stockholmska skurkar blivit internationella? Nejdå - inte blir man mindre svensk för att man tar en tur till Mallis. Vanheden, Dynamit-Harry och Doris har rest söderut. Sickan kommer efter - med en plan..

 

Onödig Fakta:

  • Filip och Fredrik har gjort en Bollywood version av filmen i serien High Chaparall. Dock endast ett par scener.

 

Detta är den andra filmen i den svenska serien där de inte lånat story och manus från det danska originalfilmerna dock några små detaljer är lånade som t.ex Värdelös snacket.

Pengarna som de stal under förra filmen har de använt med att finansiera ett spa på Mallorca men Sickan är kvar i Sverige då hans pengar förlorade han genom att köpa aktier. Han passar Doris lägenhet när han får besök av Wall-Enberg som vill att han ska öppna ett kassaskåp men som vanligt blir han lurad. Han får veta att Wall-Enberg håller på med affärer på Palma och med hjälp av Vanheden och Harry kräver han hämnd.

 

Detta är sista filmen med Gösta Ekman och nog den sista i serien innan det går utför. Ekman är bra som vanligt och så är även Brunnberg och Gustafson. Gösta Ekman har även denna gången skrivit manus.

Den korta skådespelaren Johann Neuman mest känd nuförtiden som Ipren-mannen. Dan Ekborg är tillbaka som samma karaktär. Kent Andersson och Margaretha Krook är nya i denna filmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar