måndag 25 februari 2013

Film: Jönssonligans Största Kupp (1995)

7 Jönssonligans största kuppJönssonligans Dynamit-Harry och Vanheden samt Doris ska tillsammans befria ligans nya chef, Doktorn, M A Busé, ur fängelset. Men det hela går snett. I stället för Busé, som blir kvar på andra sidan fängelsemuren, kommer en helt annan person ner för repstegen.

 

Onödig Fakta:

  • Birgitta Andersson var nominerad till en guldbagge för bästa kvinnliga biroll
  • Peter Haber har endast en liten roll i filmen då han tackade nej till att vara med i filmen då han precis börjat spela in första Beck-filmen.
  • Filmen hade i första hand ett originalmanus men lånade detaljer från “Olsen-Banden Deruda” från 1977 och “Olsen-Bandens flugt over plankeværden” från 1981

 

Detta är den sämsta filmen i serien. Manuset håller inte alls och Stellan Skarsgårds karaktär var inte vidare bra påtänkt. Han spelar Melvin som var Busés cellkamrat och av misstag lyckas fly istället för Busé. Han är även en ficktjuv och väldigt aggressiv.

Den nya titellåten som börjades använda i förra filmen användes i denna med. Filmens dåliga manus och samarbetet med tv3 kan väl inte vara en slump va?

Detaljer från Olsen-Banden som de har lånat till denna filmen är bland annat fotbollsmatchen och sura osten fast här utbytt mot surströmming.

Små detaljer var rolig i filmen men mesta var inte bra alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar