onsdag 27 februari 2013

Film: 100 Ghost Street - The Return of Richard Speck (2012)

100 Ghost StreetFilmen utspelar sig år 2010 då några unga personer intresserade av paranormala fenomen försöker fånga massmördaren Richard Specks spökgestalt på film, genom att övernatta på platsen där han utförde sina dåd på 60-talet. Filmen består enligt filmen av det material polisen hittade vid filminspelningsplatsen.

 

Det har varit väldigt populärt med filmer som sägs vara “riktiga” och att de hittat filmer från offren. Men detta är inte den första utan det var “Blair Wich Project” från 2000. Efter den filmen kom det flera kopior av den sorten tills det äntligen blev tyst.

Fram till för något år sen då filmstilen dök upp igen med “Paranormal Activity” som gjordes då det var mycket populärt med tv-program i den stilen.  Nu har det blivit alldeles för många filmer i denna stilen som aldrig varit bra och det kommer inte göras någon som blir det.

Richard Speck däremot var en seriemördare i USA under 60-talet och filmatiseringar av seriemördare brukar oftast bli en hit. Men inte när filmstilen är så här. Det gjordes för inte så länge sedan en exakt likadan film fast som hette Gacys House som handlade om John Wayne Gacy som även han var en seriemördare. Den filmen var inte bra alls och var en Blair Witch kopia.

Så detta är inget originellt påhitt.

Vad som är annorlunda med denna filmen jämfört med de andra liknande är att de visar mer blod och att folk blir stympade. Vilket aldrig har visats i liknande filmer tidigare. Inte vad jag har sett iaf.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar