måndag 25 februari 2013

Film: the 6th Day (2000)

6th dayFilmen utspelas i en nära framtid där boskap, fisk och till och med husdjuren lätt kan klonas. Det finns bara en regel - det är förbjudet att klona människor. Det är åtminstone vad Adam Gibson tror när han en dag kommer hem från jobbet och upptäcker att en klon har tagit hans plats. Gibson blir inte bara bestulen på sin identitet och familj, han måste också försöka rädda sig undan människorna som har klonat honom. De är beredda att döda för att deras hemlighet ska bevaras.

 

Onödig Fakta:

  • Fick den svenska titeln “6:e Dagen”
  • Nominerad till 3 Razzie Awards för sämsta skådespelare, sämsta par i film och sämsta biroll. Alla för Schwarzeneggers insats
  • Titeln ändrades från “the Sixth Day” till “the 6th Day” så att filmen inte skulle blandas ihop med “the Sixth Sense”
  • Christopher Lawford är Arnolds frus kusin
  • Enligt en intervju med Arnold på dvd:ns extra så utspelar sig filmen 2015
  • Kevin Costner tackade nej för att spela huvudrollen då han höll på med någon annan
  • Bob Saget blir ofta ihopblandad med Tony Goldwyn som spelar Michael Ducker

 

Framtids film med Arnold om kloner. Kloner var stort i början av 2000 då de lyckades klona ett får. Arnolds karaktär blir såklart klonad och vem är egentligen den riktiga.

Michael Rapaport är med i denna rätt dåliga film och han har varit med i flera bättre filmer och serier, Andra kända ansikten är Robert Duvall.

Jag tror inte denna film hade kunnat göras bättre och då är det illa.

Dålig Sci-Fi som en gång i tiden fick mig att sluta titta på den genren. Tur har jag sett många bättre som gjort mig lite intresserad av genren igen. Dock inte denna.

Arnolds sämsta??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar