söndag 24 februari 2013

Film: Olsenbanden og Dynamitt Harry (1970)

02 olsenbanden og dynamitt-harryEfter en tid innanför fängelsemurarna samlas Olsen-bandet igen. Socialkuratorn Bodils goda inflytande gör att hela bandet får ett fast jobb. De arbetar åt en städfirma och får i uppdrag att städa riksbanken. En utländsk liga gör en storkupp och misstankarna faller på Olsen-ligan. Polisen jagar Olsen-ligan och Olsen-ligan jagar de verkliga tjuvarna. Dynamitt-Harry hjälper också till.

Onödig Fakta:

  • Fick titeln “Olsenbanden och Dynamit-Harry” i Sverige
  • Remake på “Olsen-banden på Spanden”

Första filmen där Dynamit-Harry är med i den norska versionen. Även den första i den norska serien som inte är en scen på scen kopia av den danska även om storyn är helt samma. Många scener är dock lika. 98% av filmen är helt lik den danska. Dock fick de inte med en amerikansk skådespelare att spela gangstern i filmen utan de fick nöja sig med en norsk.

De märkte att den norska titelmelodin inte dög så bra så de lånade till och med den danska titelmelodin.

Efter bara två filmer i serien har jag lagt märke till att norska manusförfattare var det ont om under 70 och 80-talet för annars hade de kanske kommit på något eget istället för att göra en scen på scen kopia av de danska filmerna.

Dock så ser Harry riktigt risig ut. Riktigt illa..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar