söndag 30 januari 2011

Film : The Amityville Horror 1-8 + Remake (1979 - 2005)

The Amityville Horror (1979)

the-amityville-horror-movie-poster-1979Huset vid Long Island nere vid sjön såg ut att vara perfekt. Det var huset som George och Cathy Lutz letade efter. Men döm aldrig en bok på dennes yttre då deras nya drömhus blir deras värsta mardröm när väggarna börjar droppa blod och satanistiska krafter jagar dem. Nu med deras liv och själar i fara så måste familjen Lutzes springa så fort som möjligt från huset de en gång älskade eller falla ner med husets hemska kraft.

 

Onödig Fakta:

  • Känd i Sverige under namnet “Huset Som Gud Glömde”
  • Utsidan av huset var inte filmad i Amityville utan i New jersey. Den lokala polisen och ambulansfolket spelade statister.
  • Jay Anson som skrev boken skrev ett manus till filmen men producenterna tackade nej.
  • När James Brolin blev tillfrågad som rollen George Lutz så fanns där inget manus så han fick läsa boken istället.
  • Även att James Brolin blev vän med den riktiga George Lutz och hans barn så var han väldigt skeptisk mot historien.
  • James Brolin fick inte jobb på två år efter att ha gjort denna filmen på grund av det hemska som skedde hans karaktär.
  • För att få bort all kändisskap som boken och filmen gett så har ägarna som äger det nu tagit väck de “elaka ögonen” fönsterna och satt dit vanliga fönster.
  • Filmades på sju veckor
  • James Brolin och Margot Kidder besökte det riktiga Amityville huset
  • Margot Kidder har även hon sagt att hon inte trott på Amityville historien
  • Filmen var planerad som film direkt till tv av CBS till Sam Arkoff köpte rättigheterna efter att ha läst Jay Ansons bok.
  • Margot Kidder har sagt att hon hatar denna filmen.

 

Filmen handlar om ett hemsökt hus. Så man kan säga att den är som filmen “Paranormal Activity” fast med handling. Jag tyckte inte denna filmen var så bra. Storyn som sägs vara baserad på en verklig händelse var väl ok men jag är en skeptiker när det gäller sånt här.

Filmen var inte så jättebra men den går att titta på.

-------------------------------------

The Amityville Horror II - The Possession (1982)

amityville-2-the-possession-movie-poster-1020196527En Italiensk/Amerikansk familj flyttar in i ett hus som är byggt på en indiansk gravplats. Deras äldsta son är besatt av en ond ande och tvingas mörda sin familj. Familjens präst känner sig skyldig och försöker rädda den besatta pojkens själ.

Onödig Fakta:

  • I Sverige känd som “Huset Som Gud Glömde 2”
  • Även denna filmen bygger på en verklig händelse.

På fodralet till denna svenska versionen på dvd så står där om familjen Lutz men det stämmer inte alls. De har de som vanligt. Ibland har de satt att några avsnitt på en serie är en film.

Denna filmen känns mer som Exorcisten än Amityville. Men den börjar som hemsökt hus.

Detta är ingen bra uppföljare. Se den inte.

---------------------------------------------------

Amityville 3: The Demon (1983)

1983-amityville-3-D-poster1En man som har separerat med sin fru flyttar in i det kända huset Amityville. Deras dotter dör i en båtolycka (efter att blivit tillsagd att inte gå in i huset) och nu börjar mamman se den döda dottern “levande” i huset. Mr Baxter ringer en paranormal utredare för att hjälpa till att leta efter källan för husets problem.

Onödig Fakta:

  • I Sverige fick filmen namnet “Huset Som Gud Glömde 3”
  • Även om filmen utspelar sig i “Amityville” så är detta inte en riktig uppföljare då de två tidigare filmerna skulle vara “sanna historier”
  • Filmades i 3D. Men är nog mest sedd i 2D. Filmen kom som 3D på dvd endast i England.
  • Filmen blev utsedd till en av de sämsta filmerna 1983 av “At the Movies”.

 

Jag valde att se filmen i 2D då jag inte orkar se en film i 3D. Filmen känns lite 3D ändå på sättet de filmat den och själva titeln kommer i 3D text.

Meg Ryan är med i filmen och har ingen stor roll.

De paranormala utredarna är ungefär som Ghost Hunters fast dessa är mindre bra utredare och de har sämre utrustning. Men iofs så skiljer det nästan 30 år.

Filmen var inte bra och för att en film ska vara i 3D så måste det hända mer saker. Se den inte.

 

----------------------------------------------

Amityville - The Evil Escapes (1989)

amity evil escapesPräster utför exorcism i huset i Amityville, där den demoniska, mordiska kraften har härjat i årtionden. För en stund låter det som att det goda till slut har segrat över det onda och för att göra huset klart för nya boende, hålls det en loppmarknad, där tidigare boendes ägodelar säljs.

På ett ställe i Kalifornien flyttar en familj in i vad som syns vara deras drömhus. Modern har just blivit änka och försöker nu att skapa sig ett nytt liv med sina barn. En dag får hon en gåva av sin syster, som hon packar upp och från den dagen börjar oförklarliga saker hända på tomten. Demonen har tagit gestalt i barnens döde far och manipulerar dottern att utföra onda handlingar. Då en av prästerna, som en gång deltog i excorcismen i Amityville, hör om den lilla flickan forstår han att han ännu en gång måsta ta kamp mot mörkrets krafter. Vid sitt första möte med det onda var de fyra präster - nu är han ensam...

"Amityville - Den Onda Flykten" är det sista kapitlet i serien om det förtrollade huset, som genom åren på blodigt vis har krävt otaliga offer. The Amityville Skräcken är historiens mest ohyggliga berättelse - för den är baserad på sanna händelser.

Onödig Fakta:

  • I Sverige så är filmen känd som “Amityville – Den Onda Flykten” och “Ondskans flykt… från huset som gud glömde”
  • Både denna och “Amityville 1992 : Its About Time” (1992) bygger på samma novell.

 

Denna filmen är en av de bättre i serien.

Denna filmen ska också vara baserad på en sann historia men jag är lite skeptisk till det.

Definitivt Sevärd.

 

--------------------------------------

The Amityville Curse (1990)

Denna har jag sett tidigare så den hoppar jag över.

-----------------------------------------------

Amityville 1992: It's About Time (1992)

amityville1992Det visar att demonerna i det ökända huset på Long island visar sig komma från en klocka, som tillhörde en ökänd barnamördare på 1500-talet. Klockan flyttas till ett hus i Kalifornien och demonerna börjar snart terrorisera arkitekten Jacob och hans familj, som bor där.

Onödig Fakta:

  • Filmen är känd i Sverige som “Huset Som Gud åter Glömde”
  • På originalversionen av filmen så fick filmen titeln “Amityville 1992: Its About Time”  Men när den 10 år senare släpptes på DVD så hade den ett nytt fodral där de plockat bort “1992”. Under öppningsscenen så kan man se en svart ruta där “1992” stod på den gamla versionen.

 

Det är den här filmen som jag letat efter och inte hittat förrän nu.  Jag kommer ihåg när jag gick i Mellanstadiet och spelade in denna på VHS och tittade på denna och d blev jag riktigt rädd för den. Det är 15 år sen jag såg den sist.

Vissa scener kommer jag ihåg i filmen men den var inte lika skrämmande som jag kom ihåg den men den är den bästa i serien.

 

---------------------------------------------

Amityville: A New Generation (1993)

Amityville_New_GenerationEn gammal spegel från det hemsökta huset i Long Island hittar sig hem till en fotografs familj där det hemska bosätter sig och släpper ut mer skräck.

 

Onödig Fakta:

  • Känd i Sverige som “Amityville – Ondskans Ansikte”

Filmen påminner lite om filmen “Mirrors” speciellt tvåan. Så det är förmodligen här de har fått speglarna ifrån.

Filmen var rätt underhållande men inte jättebra.

----------------------------------------------

Amityville Dollhouse – Evil Never Dies (1996)

41 FEQQw9gLEtt dockhus som är en miniatyr av det kända huset i Long Island ges till en liten flicka där en elak demon kommer ut och sprider mer skräck.

Onödig Fakta:

  • På original postern och på det Engelska omslaget så är där en bild från en scen från “Amityville : The Evil Escapes”- Du kan se det för att lampan från den fjärde filmen är framför tjejen på bilden och flickan på bilden är inte Rachel Duncan (Jessica) utan Brandy Gold från den fjärde filmen.

 

Denna filmen började helt ok men sen så var de tvungna att förstöra den med att ha ett dåligt slut.

Hade det inte varit för slutet så hade jag gett högre betyg.

---------------------------------

The Amityville Horror (2005) [REMAKE]

amityville_horrorDen 13 november 1974 mottog polisen i Suffolk County, ett desperat samtal som ledde till 112 Ocean Avenue i Amityville, Long Island. I det stora vackra huset i kolonialstil fann de en skräckinjagande brottsplats som omedelbart raserade stadens rykte om att vara en idyll. En hel familj hade slaktats i sina sängar. Morden erkändes efter några dagar av familjens äldste son som sade sig ha följt inre röster som uppmanat honom att skjuta ihjäl sina föräldrar och fyra småsyskon.

Ett år senare flyttade George och Kathy Lutz med barn in i sitt nya drömhus. Huset på 112 Ocean Avenue fick nytt liv.

The Amityville Horror är baserad på den sanna historien om George och Kathy Lutz. 28 dagar efter det att paret Lutz flyttat in tvingades de lämna huset under dramatiska omständigheter, ytterst tacksamma över att ha livet i behåll. Nu, 30 år efter de chockerande händelserna i Amityville som inspirerade till en bästsäljarroman och den mest populära skräckfilmen någonsin, besöker vi åter huset där allt en gång började.

 

Onödig Fakta:

  • Filmen var inte förhandsvisad för kritikerna.
  • Ryan Reynolds valde att inte komma när hans “filmbarn”. Han var inte elak åt dem men han var väldigt distans. Så Distans att barnen trodde att han inte gillade dem. Men Ryan ville inte bli för fäst vid dem så när “George” ändrades så hade han inga problem med att vara arg på dem.
  • Precis innan de skulle filma så dök där upp en fiskare som hade blivit mördad upp på stranden i närheten av huset.
  • Förutom vindsfönstren och stilen på huset så liknar inte detta huset originalet. Originalhuset har byggts om en hel del så man inte känner igen det bara för att slippa en massa turister.
  • Samuel Bayer tackade nej till att regissera filmen

 

Jag blev faktiskt överraskad över denna filmen då den var mycket bättre än vad jag väntat mig.

Jag har skjutit upp denna filmen länge då jag ansåg att den skulle vara dålig men såå var inte fallet.

Denna filmen rekommenderas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar