lördag 29 januari 2011

Film : The Crow Quadrilogy (1994 - 2005)

The Crow (1994)

pdPOTCR0004Rockstjärnan Eric Davon och hans flickvän Shelly mördas brutalt av ett hänsynslöst ligistgäng.

Exakt ett år senare återvänder Eric från de döda som en hämndens ängel. Han sminkar sig i vitt och svart, och börjar leta upp mördarna.

Deras vapen biter inte på honom, eftersom han redan är död?

Driven av plågsamma minnen och en mystisk kraft som tycks vaka över honom, tänker Eric hämnas sina och Shellys mördare..  en efter en.

 

Onödig Fakta:

  • Cameron Diaz blev tillfrågad för rollen som Shelly men tackade nej för att hon inte gillade manuset
  • Brandon Lee dog under inspelningen av filmen. I en scen där man skulle se pistolen laddas och sen vara riktad mot kameran. Det skulle vara lösa skott men av någon anledning var det inte det. Filmklippet förstördes direkt utan att någon tittade på det. Lees pappa var legenden Bruce Lee och han dog under mystiska förhållande innan filmen “Game Of Death” (1978) blev klar. Enligt vissa så säger dom att att båda två dog under en filminspelning beror på en familjeförbannelse.Det finns en dokumentär om just det.
  • Enlig en biografi av Bruce Lee så var Brandons död förutspådd av Bruce efter att ha vaknat ur en koma. Hans död var förutsedd innan Brandon började sin skådespelar karriär.
  • Scenerna med Michael Berryman som The Skull Cowboy var bortklippta
  • Iggy Pop var tillfrågad att spela Funboy men kunde inte då han turnerade men lovade att vara med i uppföljaren.
  • Eric Mabius provspelade för rollen som Funboy. Mabius spelade huvudrollen i “The Crow : Salvation” (2000)
  • En av kråkorna i filmen ,Magic, användes i alla filmerna
  • James O´Barr lyssnade hela tiden på Joy Division och The Cure när han gjorde filmen så han blev glad när Robert Smith special skrev en låt till filmen. Låten blev populär och gjorde att The Cure fick fler fans men fast den var populär så har de aldrig spelat låten “Burn” live även då den ofta är tillfrågad. Varje gång ett fan frågar om de kan spela låten så säger basisten Simon Gallup “Gjorde vi den låten till en film? Jag kommer inte ihåg den”
  • Regissören Alex Proyas ville göra filmen i Svart och Vitt och bara ha tillbakablickarna i färg som den är i serietidningen men filmstudion tyckte inte han skulle experimentera så.
  • James O´Barr gillade inte att Brandon Lee skulle vara med för han hade bara sett honom i “Showdown in Little Tokyo” (1991) och var rädd att filmen skulle bli en Kung Fu film så att den gick direkt till video men när Brandon kom till inspelningen med makeup och Crowkläderna så blev han mycket överraskad.
  • Michael Masses var så upprörd över att han var med när Brandon dog att han gjorde inga filmer på ett år. Han har aldrig sett filmen.
  • När James O´Barr träffade filmbolaget så ville de att denna filmen skulle vara en musikal med Michael Jackson. Han trodde att det var ett skämt men de var seriösa. Det var inte förrän Brandon Lee och Alex Proyas kom med som filmen ändrades till en mer seriös film.
  • Förutom dessa fyra filmer så kom det en tv serie som hette “Stairway To Heaven “ (1998) och så kommer det en remake 2012

 

Jag gillade denna filmen första gången jag såg den och jag var sugen på att se den igen.

Detta är en riktigt bra och spännande film. De senaste serietidningsfilmer jag har sett har varit riktigt bra så jag ska försöka hitta fler.

Tony Todd mer känd som Candyman är med i denna filmen.

  Mycket sevärd. Har du inte sett den så ta och gör det.

----------------------------------------------------

The Crow – City Of Angels (1996)

233456.1020.ADet är natt. Dödens natt. Natten då staden sjuder av de dödas själavandring från jorden.
Nattens makabra ritualer utvecklar sig till en orgie av våld och ödeläggelse.

Ashe och hans lille son hamnar mitt i tumul-ten
och dödas av ett våldsamt gäng.
Nu återvänder Ashe från de döda. Han är
återuppväckt av hat och har bara ett enda begär - att få hämnd!
Beskyddad av en kråka som ger honom övernaturliga krafter inleder han sin hämndaktion som skall rättfärdiga hans egen och sonens brutala död...

Onödig Fakta:

  • Vincent Perez som spelar Ashe använde en stuntman i en del scener i filmen men ville själv göra stunten i slutscenerna.
  • Huvudkaraktären skulle egentligen hetat “Michael Corvin”
  • Ramsan om kråkorna är från original serietidningen “The Crow” av James O´Barr
  • Jon Bon Jovi provspelade för huvudrollen
  • Tori Amos var påtänkt för rollen som Sarah men vägrade då hon inte gillade den karaktären

 

Jag trodde att detta var den The Crow film som jag tidigare hade på DVD och hatade riktigt men så var inte fallet. Jag har kollat upp lite på de svenska dvd-distrubitörernas hemsidor och de har delat upp tv-serien “The Crow : Stairway to Heaven” och släppt de som filmer. Där finns visst några stycken av dem. Så de är falsk reklam. Så om du ser filmer där det står “The Crow” och “Never Say Die” och “Crow vs Crow” så är det några avsnitt ifrån tv-serien och de “filmerna” ska du inte köpa eller se. Där är ingen handling i dem och slutet är riktigt dålig.

Det var bra jag kom på att kolla upp det får då är jag mer intresserad av denna filmen.

Iggy Pop är med i denna filmen som han lovade inför ettan en av läkarna från Greys Anatomy är också med fast här har han en lite mörkare röst.

Och det är bra att de har skrivit en ny story så att det inte handlar om Eric för då hade jag vägrat att se den. För det är så de har gjort i serien.

Varje film verkar börja med samma dialog om “The Crow”. Tre av filmerna än så länge.

Filmen är en uppföljare på det sättet att karaktären Sarah är med och katten lever fortfarande.

Det som är lite roligt är att Iggy Pop & the Stooges låt “I Wanna Be Your Dog” är med i filmen.

Filmen var helt ok och jag är glad att jag kom på att denna filmen inte var ifrån tv-serien.  Den är inte lika bra som förra men ändå bra.

Rekommenderas.

-------------------------------------------------------------------

Eftersom jag skrivit om The Crow – Salvations (2000)  innan så hoppar jag över den.

-----------------------------------------------

The Crow – Wicked Prayer (2006)

crow-wicked-prayer-poster-0Jimmy har provat det mesta. Men nu när han träffat Lily, har han fått ordning på sitt liv. Dessvärre hamnar det nyförälskade paret i klorna på Crash och hans satanistiska mc-gäng. De blir brutalt avrättade. Offer i en satanistisk och blodig ritual. Kort därefter börjar gänget få problem. En flyktig och hotfull skepnad förföljer dem. Jimmy har återvänt från de döda för att ställa dem till svars för sina ogärningar.

 

Onödig Fakta:

  • När de höll på att spela in en scen som krävde soluppgången på en strand så försenade ett par skolungdomar filmningen. Studenterna körde bil på sanden och fastnade med bilen i mitten av filmningen.
  • Bolaget Dimension gav filmen en vecka på bio innan den släpptes på dvd.
  • En stor del av filmen är taget i från de förra filmerna.
  • Huvudkaraktären heter Jimmy Cuervo och Cuervo på spanska betyder Kråka (Crow).

Jag ville se denna filmen redan när den kom till Sverige men de jag skulle hyra film med vägrade se den och sen glömde jag halvt bort den. Nu kom jag på det igen och denna gången ska jag se den.

 

Tara Reid, Edward Furlong och Danny Trejo är stjärnorna i denna filmen. Även en kille från Bones, Mary J Blige och  Anthony Hopper är med.

Den här filmen utspelar sig vid gränsen till  Mexico. Annars är det en hel del lika saker i filmen. Bland annat med att de skär ut ögonen på kvinnor.

Denna filmen börjar inte med den kända “Crow” sagan i början.

Filmen börjar bra med när satanistledaren blir “Lucifer” så blir filmen bara överdriven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar