söndag 30 januari 2011

Film : The Prophecy of the Tiger (1999)

198När Henry Jekyll åker på smekmånad till Hong Kong med sin nyblivna fru anar han inte att de är på väg rakt in i katastrofen. De hamnar mitt i en maffiauppgörelse och sprängs till döds. Men Henry överlever tack vare den kinesiska doktorn Chaus traditionella läkekonst. Snart känner han hämndbegäret stiga och han bestämmer sig för att med hjälp av Chaus örter framställa en kraftfull brygd som ska hjälpa honom döda sin frus mördare. Men han lär sig snart att han även behöver bemästra österländsk kampsport om han ska ha någon chans att överleva.

Onödig Fakta:

  • Filmen fick namnet “The Tiger” i Sverige och där står att “The Prophecy of the Tiger” är originalnamnet på filmen. Men i USA där filmen kommer ifrån heter filmen “Dr. Jekyll and Mr Hyde”. Snacka om förvirring.
  • Filmen är en Kungfu version av “Dr Jekyll & Mr Hyde”

 

Denna filmen tyckte jag var underhållande när jag såg den men tyvärr så har den ett så konstigt slut. Den bara slutar innan han har gjort det han skulle. Riktigt konstigt. Han ger sin hämnd men när han är på väg till han som gjorde det så bara slutar filmen.

Jag blev riktigt besviken på denna filmen. På fodralet så står där att “Francis Ford Coppola presenterar”. Han var en av 8 producenter till filmen.

Annars är filmen bra. Men den får dåligt betyg bara på grund av slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar