onsdag 5 januari 2011

Film : They Live (1988)

they_live_xlgNada gör en otrolig upplevelse. Då han tar på sig ett par solglasögon förändras allt omkring honom. Några av människorna som kommer mot honom har märkligt förvrängda ansikten. Överallt blinkar konstiga neonskyltar, med budskap och ordrar som inte kan missförstås. Nada menar att den värld han lever i är bebodd av främmande varelser. Allt tyder på en sedan länge planlagd invasion. De främmande varelserna utreder systematiskt jorden. Då Nada sluter sig till en underjordisk rörelse för att ödelägga de främmande varelsernas högkvarter upptäcks han och en nådlös jakt börjar...

 

Onödig Fakta:

  • Slagsmålet mellan Nada och Frank var bara tänkt att vara i 20 sekunder men de bestämde sig för att slåss på riktigt och bara fejka de slag som var i ansiktet och mellan benen. De övade på slagsmålet i veckor och Carpenter var så imponerad att han behöll 5 min och 20 sekunder av det.
  • Komunikationssakerna som används av vakterna i filmen är samma som användes i Ghostbusters (1984)
  • Carpenter ville ha en tuff person som Nada så han valde Roddy Piper efter att ha sett honom i Wrestlemania. Keith David kom han ihåg från filmen The Thing så han specialskrev rollen som Frank till honom.
  • Roddy Piper var gift under tiden som han spelade in denna filmen och han vägrade ta av sin ring under inspelningen så i flera scener kan man se ringen.
  • Det kommer en remake på filmen i år 2011 och den kommer ha samma namn.
  • Både South Park och Family Guy har parodiserat det långa slagsmålet mellan Nada och Frank. I South Park var det  Timmy mot Jimmy och i Family Guy så var det mellan Peter Griffin och den stora kycklingen.
  • Denna film gjordes även i 3D.

Ännu en John Carpenter film som får avsluta denna kvällen.

Detta är en sjuk men ändå bra film. Att jag missat denna tidigare är konstigt.

Ännu en gång har John Carpenter visat att han kan göra filmer och att han är nog den regissör som jag gillar mest.

Denna filmen rekommenderas stort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar