söndag 23 januari 2011

Film : Dead And Buried (1981)

dead_and_buried_poster_01I den lugna småstaden Posters Buff på Rhode Island börjar märkliga saker hända. Främmande människor hittas döda och stadens dödsgrävare får ta hand om liken. Då blir liken levande, zombies och panik urartar. Vart ska detta sluta? Och vem ligger bakom alltihop? Gillis ledtrådar leder till bl a till hans egen fru, Janet...

 

Onödig fakta:

  • Fick namnet “Död och Begraven” i Sverige
  • Regissören Sherman ville egentligen göra denna filmen som en mörk komedi
  • Enligt en barnlag så kunde inte filmskaparna få permission att använda barnen på natten och eftersom de behövdes så spelade de in de scenerna på dagen fast de hade ett tält ovanpå huset så det såg ut som natt. För att de skulle få luft inuti huset så satte de upp fläktar men de gav ifrån sig jätte mycket oljud så ljudet kunde inte användas så de fick dubba de i efterhand. Det är därför Nancy Locke´s mun pratar fast hennes mun är stängd.
  • Skådespelaren Jack Albertson sista film som gick på bio. Han led av cancer under inspelningen och han dog fem månader efter att filmen släpptes.

 

Den här filmen blev jag tipsad att se. Hon som hade sett den innan sa att denna filmen var den mest hemska film hon hade sett när hon var yngre så då sa jag att jag måste se den.

Och såklart var jag tvungen att se den oklippta versionen.

Robert Englund är med i denna filmen.

Så värst skrämmande är filmen inte men konstig är den. Mördargäng som fotograferar deras offer medans dom mördar dem.

Själva filmen känns som en skräckversion av “The Truman show”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar