onsdag 5 januari 2011

Film : Rush Hour Trilogy (1998 - 2007)

 

Rush Hour (1998)

vantbG502-220~Rush-Hour-PostersNär den kinesiska diplomatens dotter kidnappas i Los Angelses finns bara en man att kontakta; stenhårda Hong Kong-snuten Lee (JACKIE CHAN).

FBI känner sig lurade på konfekten och beslutar att röja Lee ur vägen. De kopplar därför ihop honom med specialagent Carter som har västvärldens snabbaste käft. På detta vis hoppas man få den tystlåtne Lee att åka hem igen... Istället skapar man ett exploderande radarpar som sopar rent bland både FBI, kidnappare och Los Angeles Poliskår.

 

Onödig Fakta:

  • Scenen där Carter mutar Stucky information var så mycket improviserat så de trodde inte att de skulle få det bra i filmen.
  • Brett Ratner var ett stort Jackie Chan fan och han trodde att många hade missat hans tidigare filmer så han lät Jackie visa några av hans gamla skämt igen.
  • Chris Tucker improviserade mycket i filmen som han brukar göra i sina filmer.
  • Martin Lawrence var första valet som Carter och det var även Dave Chapelle. Eddy Murphy med men han tackade nej för att göra filmen Holy Man istället.

 

Detta är en klassiker och en riktigt underhållande film. Fast Carter har gjort detta tidigare fast Vit / Svart man film (Money Talks). Fast den här är med lyckad.

Jag tror faktiskt där inte är många som missat denna.

 

---------------------------------------------------------

Rush Hour 2 (2001)

rushhour2I Rush Hour 2 planerar kommissarie Lee från Hong Kong-polisen (Jackie Chan) och kriminalaren från Los Angeles-polisen, James Carter (Chris Tucker), att tillbringa semestern i Lees hemstad. Med en kinesisk-engelsk ordbok i högsta hugg tänker Carter ta en välbehövlig vila och samtidigt botanisera i stadens exotiska utbud. Lee däremot har svårt att släppa sitt arbete - plikten kommer alltid först, vilket Carter upplever som aningen störande. Inte minst då semesterplanerna raseras av en händelse så stor att vare sig Lee eller Carter råkat ut för dess motstycke tidigare..

Onödig Fakta:

  • Filmen hade premiär på ett flyg mellan Los Angeles och Hong Kong 26 juli 2001.
  • Karaktären Hu Li var från början skriven åt en man
  • De falska pengarna där det stod “In Dog We Trust” råkades komma bort ifrån filmen och sedan hittades på ett par casinon i Los Angeles.
  • Don Cheadle gick med på att vara med i filmen om han fick slåss mot Jackie Chan och att han skulle prata kinesiska.
  • Scenen där Chris Tucker sjunger karaoke skulle egentligen inte bli filmad. Tucker vägrade att imitera Michael Jackson när kamerorna rullade men mellan scenerna gjorde han det och då badRatner en filmare filma i smyg.
  • Chris Tucker har sagt i en intervju att när han var i Hong Kong så var det många som trodde han var basketstjärnan Kobe Bryant.

 

Denna filmen börjar där ettan slutade och är ungefär lika bra som ettan.

Absolut sevärd.

---------------------------------------------

Rush Hour 3 (2007)

rush hour 3I hjärtat av Paris döljer sig en dödlig hemlighet. Långt därifrån, i Los Angeles, är ambassadör Han på väg att avslöja den. I sin ägo har han bevismaterial som rör Triaderna - det mäktigaste och mest ökända brottssyndikatet i världen. Ambassadören har upptäckt vem som döljer sig bakom identiteten Shy Shen, navet i brottshjulet, och han står i begrepp att avslöja detta - när han tystas av en mördares vapen. Triaderna skyr inga medel för att se till att hemligheten förblir en hemlighet - och det finns bara ett sätt att stoppa dem...

 

Onödig Fakta:

  • Vid ett tillfälle tänkte producenterna spela in både 3:an och 4:an samtidigt
  • Steven Seagal var tänkt som en av banditerna
  • Brett Ratner ville ha hjälp av Tony Jaa att göra filmen men han höll på att spela in Ong Bak 2
  • Jean Claude Van Damme var tänkt som en av banditerna
  • Roman Polanskis första roll i en amerikansk film på 15 år.
  • Produktionsgänget gick med på att om någons telefon ringde så var de tvugna att betala 20 dollar i böter där allt gick till de hemlösa.
  • Rollen som Reynord var tänkt att Ian McKellen skulle spela, ryktet då sades även att Vinnie Jones skulle spela den men det blev Max Von Sydow istället.

 

Filmen utspelar sig tre år efter förra filmen.

Filmen är ungefär som tvåan fast den utspelar sig i Frankrike istället.

Denna är helt ok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar