torsdag 27 januari 2011

Film : Deranged (1974)

431472.1020.AEn man från Wisconsin tar hand om sin sängliggande mamma som är väldigt dominant och lär han att alla kvinnor är elaka. Efter att hon dör så börjar han sakna henne så efter ett år så gräver han upp henne och tar med henne hem.

Han börjar då lära sig om konservering och börjar gräva upp fler gravar för att få mer material för att laga henne men får då idéen att leta efter nyare material.

Baserad på en sann historia om Ed Gein.

Onödig fakta:

  • I Sverige fick filmen namnet “Ondska bortom alla gränser”
  • Innan “In The Light Of The Moon” (2000) så var denna filmen den historien som liknade Ed Gein historien mest.
  • Producenten Tom Karr fick 200.000 mer genom att göra en konsert med Led Zeppelin, Three Dog Night, The Temptations och Rod Stewart
  • Tom Savini sa i en intervju att liken gjordes plastskelett gör-de-själv lådor och var limmade på kroppar gjorda av kyckling trådar och färgad bomull. Ansikten var plastavgjutningar av filmgänget inklusive Tom Karrs fru.
  • Filmmusiken är en instrumental version av en gammal religiös psalm “the Old Rugged Cross”
  • Harvey Keitel provspelade för rollen som Ezra Cobb

 

Jag är väldigt intresserad av seriemördare och Ed Gein är en av favoriterna. En f.d arbetskamrat fick reda på det och frågade om jag sett denna filmen och det hade jag inte och då rekommenderade han denna.

Detta är inte något jag kallar skräckfilm mer en biografi om Ed Gein. Så till en viss del så är filmen bra men inte mycket. Den är mer intressant än bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar