onsdag 19 januari 2011

Film : Lost Boys – part 2 and 3 (2008 - 2010)

 

Lost Boys : The Tribe (2008)

 

poster_lostboys-tribeDet lilla kustsamhället Luna Bay är fullt av outsiders och hemsökt av mystiska försvinnanden. Då solen går ner reser sig Stammen: en grupp övertända, frenetiskt spänningssökande vampyrer som gör stränderna och gatorna osäkra. Men då mästersurfaren (Tad Hilgenbrinck) och hans syster (Autumn Reeser) dyker upp förvandlas dunkla hemligheter till hetlevrade passioner som övergår i blodig skräck. Mot helvetets styrkor står även Corey Feldman i sin glansroll som vampyrjägaren Edgar Frog. När du en gång upptagits i Stammen finns ingen återvändo.

Onödig Fakta:

  • Corey Haim och Corey Feldman är de enda från originalet som är med. Jamison Newlander var egentligen också med men klipptes bort.
  • Innan filmen gjordes så hade dom tre idéer. En av dem var en om vad som hände före ettan. Hur David blev en vampyr.
  • Corey Feldman ville inte spela Edgar Frog men ändrade sig då han fick veta att  han skulle vara med mycket i filmen.
  • Filmen var i början tänkt som en remake och att Feldman bara skulle göra en cameo.
  • Kiefer Sutherlands bror Angus har en stor roll i denna filmen.

 

Jag har varit lite misstänksam mot denna filmen som jag brukar vara på uppföljare. Men eftersom jag älskar originalet så var jag tvungen att se den. Det enda jag visste om denna filmen var att Aiden har gjort en cover på förra titelspåret på originalfilmen och använt till denna filmen.

Tom Savini gör en cameo i denna filmen.

I denna filmen så är det inget MCgäng utan ett par surfarkillar som är “The Bad Guys” och effekterna är lite blodigare. Detta är helt klart en bra uppföljare. Inte lika bra som originalet men nästan.

Det enda felet med filmen är att på det svenska fodralet så står där att Kiefer Sutherland spelade huvudvampyren i första filmen. Den som har sett den vet att det inte stämmer utan det är någon helt annan.

--------------------------------------------------

Lost Boys – The Thirst (2010)

lost-boys-the-thirst-7790-poster-largeCorey Feldman är tillbaka som vampyrjägaren Edgar Frog. Det har introducerats en ny drog på klubbscenen som egentligen inte är en drog alls utan vampyrblod....

Med hjälp av sina vänner Zoe och Lars beger sig Edgar ut i en blodig kamp mot ondskan...

 

Onödig fakta:

  • Corey Haim tackade nej till en roll i denna filmen men sa att han gärna var med i nästa. Men han dog innan dom började spåna på den.
  • Man kan se serietidningen “Lost Boys – Reign Of Frogs” i serietidningsaffären. “Reign of Frogs” är serietidning som den förra filmen bygger på.
  • Där är en del klipp i från originalfilmen som ska vara flashbacks.

Detta är den tredje och som det verkar som sista i triologin om Lost Boys. Det har inte gått mer än fem minuter på denna filmen och jag är redan misstänksam.  Filmen börjar väldigt konstigt.

Och titellåten “Cry Little Sister” är med i denna filmen också fast det hade jag på känn.  Fast jag trodde inte att det skulle vara med Aiden igen.

Här i denna filmen är det inga MCåkare eller surfare utan skejtare och raveare och filmen har mer humor och action än den förra.

 

Mycket bättre än tvåan men ettan är en klassiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar