tisdag 25 januari 2011

Film : Captain America (1990)

Captain_America_(1990)_posterUnder andra världskriget så fanns där en modig amerikansk soldat som gick med på ett experiment för att bli en ny supersoldat.. “Captain America”. Han åkte till Tyskland för att sabotera nazisternas raket “Red Skull”. Captain America fryses ner och vaknar igen på 90-talet. Han vaknar och ser att “red Skull” har ändrat identitet och hör att han planerar att kidnappa U.S.A´s president.

 

Onödig Fakta:

  • Originalmasken hade hål till Matt Salingers öron så de syntes men den var för obekväm för honom så de satte dit plastöron.
  • Filmen gick inte på bio i U.S.A men internationellt så gick den
  • De funderade på att ha två stycken skådespelare att spela Captain America. En för den svaga Steve Rogers och en för superhjälten men de bestämde sig för att ha en skådespelare som kunde spela bäge rollerna.
  • Innan Salinger fick rollen så funderades det på både Dolph Lundgren och Arnold Schwarznegger att spela Captain America. Arnold fick inte den på grund av hans Accent och Dolphan spelade in “The Punisher” (1989).
  • Val Kilmer var även han tänkt att spela huvudrolen men han höll då på att spela in “The Doors” (1991)

 

Ännu en superhjältefilm från Marvel. Jag kanske kommer se den nya Captain America i år men jag är mer nyfiken på “The Aengers” som kommer 2012.

Man ser att Captain Americas öron är väldigt plastiga.

Denna filmen är inte bra så jag rekommenderar den inte då den är en av de sämsta superhjältefilmen jag sett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar