tisdag 12 mars 2013

Dokumentär: Aokigahara the Suicide Forest(2012)

01 aokigaharaSkogen Aokigahara ligger i Japan och är känd för att folk begår självmord. Skogen ligger i kanten av berget Fuji.

Över 500 självmord har begåtts i skogen sedan 1950. Med smeknamnet “the perfect place to die” så är Aokigahara den andra mest populära stället för självmord. Golden Gate bron är den första.

Legenden säger att allt startade efter att Seicho Matsumoto publicerade en novell som heter “Kuroi Kaiju (Black Sea of trees) på 60-talet. Boken avslutas med att paret begår självmord i skogen.

Men självmorden höll på långt innan novellen och stället har länge blivit förknippad med döden.

Watary Tsurumis kontroversiella bästsäljande bok från 1993 “the Complete Suicide Manual” beskriver olika sätt att ta självmord och rekommenderar just denna skogen som det perfekta stället. Boken är också den bok som flera av självmördarna haft med sig för att begå självmord i just denna skogen och den mest populära sättet att begå självmord här är genom hängning.

Legenden säger även att under de hårda tiderna så släppte de av de äldre i familjen i skogen då det inte var tillräckligt med mat. De som lämnades här hamnade i hemska öden som ledde till döden i och med svält. Enligt detta så är Aokigahara ett hemsökt ställe där själarna av de utlämnade personerna  hemsöker skogen.

Denna dokumentär följer vakten Azuza Hayano som med jämna mellanrum besöker skogen för att stoppa självmorden.

Azuza började med att forska på vulkanen när han lade märke till självmorden. Han har sett över 100 döda kroppar i skogen och varje gång han går in så ser han alltid någon.

Även om dokumentären mestadels följer Azuza genom en vandring i skogen och berättar om vad han har sett så är detta en intressant dokumentär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar