tisdag 26 mars 2013

Film: Air America (1990)

Air AmericaAir America är CIA:s eget bolag och existerar inte officiellt och kan därför arbeta ostört. Men en dag upptäcks att planen används för narkotikasmuggling.

 

Onödig Fakta:

  • Tom Cruise tackade nej till att spela Billy
  • Det kom en spin-off serie 1998
  • I filmen “Dödligt Vapen” från 1987 så pratar de om “Air America”.

 

Mel Gibson och Robet Downey Jr. är med i denna actionkomedi från 90-talet.  Filmen handlar om Billy som får sparken från sitt jobb som helikopterpilot för en radiostation där han kollar trafiken.

Det tar inte lång tid tills han får ett erbjudande om ett jobb som pilot för Air America i Laos. Där träffar han Gene som även han jobbar där.

Där får han veta att Air America är ett hemligt bolag ägt av C.I.A. Billy och de andra piloterna börjar köra hemliga lådor som visar sig innehålla knark.

 

En del skådisar i filmen som man på senare tid sett i amerikanska sitcoms. En som har en större roll i filmen är  Ken Jenkins som mest är känd för sin roll som Dr. Kelso i Scrubs.

Som de flesta 90-tals actionkomedier så handlar de om någon som är korrupt och i detta fall en senator som tillsammans med en Major försöker sig på med narkotika smuggling med ett bolag som egentligen inte finns.

Filmen har ingen vidare bra story men Gibson Och Downey Jr. spelar bra i filmen. I övrigt en helt ok film. Dock inte lika bra som flera påstod att den var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar