tisdag 26 mars 2013

Film: Agent Red (2000)

Agent Red 2000Marinkårskaptenen Matt Hendricks och Dr. Linda Christian är instängda i en atomubåt som tagits över av ryska terrorister, vilka hotar med att skicka missiler innehållande ett mycket dödligt virus mot New York och Moskva.

 

Onödig Fakta:

  • Fick titeln “Captured” i Sverige
  • Producenten Jim Wynorski fick spela in 40 minuter av filmen igen på tre dagar
  • Filmen klipptes av tre klippare och två regissörer försökte “fixa” filmen utan att filma om scenerna. Efter de övertalades dem att filma nya scener. 40 minuter från originalfilmningen finns med i filmen.
  • Filmades på 18 dagar plus 3 dagar till för de scenerna de fick spela in igen.
  • Filmen såldes först under titeln “Captured”. Det projektet hade en annan story än denna.
  • Filmen är en remake på “Counter Measures” från 1998
  • Flera klipp från andra filmer användes i denna.

 

Från början trodde jag skulle se en hyffsad action-film med Dolph Lundgren men blev lite rädd då jag fick höra om allt den gått igenom. Men valde dock att se den ändå.

Filmen börjar med en helikopter där flera dåliga skådespelare spelar militärer med en av de sämsta maskeringarna jag sett. Det har ett svart streck som går i slingor längst ansiktet. Dolph har ingen maskering här inte. Däremot går han in med en astronautdräkt när han ska stjäla ett flygplan.

Man ser direkt när de lånat klipp från andra filmer då för det mesta så passar klippen inte in. De har bland annat en annan bakgrund än scenen före.

Filmen är en typisk actionfilm.. från 90-talet. Amerikansk ensamkrigare slåss mot ryssar. Och Dolph är den enda skådespelaren som spelar bra. Resten är mindre bra. Kan även bero på de dåliga dialogerna.

Dålig action med Dolph från start till slut.’

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar