fredag 1 mars 2013

Film: A Breed Apart (1984)

A Breed ApartEn berömd bergsklättrare lejs för att stjäla några exemplar av en ny art örnar (den sort med vita huvuden som finns på amerikanska statsvapnet) som avlats fram. Han hamnar i förvecklingar med en naturvårdare och ägaren till en butik för fiskeredskap.

 

Onödig Fakta:

  • Fick titeln “Man mot Man” i Sverige
  • Efter att ha filmat klart så skickades det inspelade materialet som var på fyra filmer med flygplan till Los Angeles. En av filmerna försvann så de fick klippa filmen efter vad de hade eftersom filmerna inte var i ordning. Det är därför flera storydelar inte är färdiga och att Malden inte har någon historia

 

Rutger Hauer och Donald Pleasence är med i denna actionfilm från 80-talet. Även en skådespelare som under 80 och 90-talet alltid spelade korrupt polis, fast denna gången spelar han jägare.

Pleasence är en man som vill ha ett ägg från en fågel så han betalar en man 150 tusen dollar åt en man som är bergsklättrare som behöver pengarna för att klättra ett berg i kina.

Rutger spelar en Vietnamveteran som bor i skogen där ägget befinner sig och han älskar naturen och gillar inte när jägare och andra som vill förstöra naturen. Inte ens när någon besöker hans land. Tillsammans med en fiskebutiksägare försöker de stoppa bergsklättraren.

Sa jag att Rutgers karaktär har ett runt kikaröga på sitt ena öga.

Filmen har en bra story och kunde egentligen varit en stor hit i action genren men tack vare att de tappade bort en film de spelat in så går det inte så bra vid flera tillfällen. Men många underhållande scener är här.

Filmen som börjar med att en man som vill klättra ett berg i Kina och blir lejd att hämta ett ägg blir snabbt en Rambofilm där Rutgers karaktär slåss mot jägare. Kvinnan i butiken har sex med både Rutgers karaktär och bergsklättraren.

Dåligt slut på denna helt ok actionfilm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar