fredag 8 mars 2013

Film: 2 Days in Paris (2007)

2 Day in Paris 2007Den parisiska kultursfären går i klinch med amerikansk hippieneuros när fransyskan Marion och amerikanske pojkvännen Jack mellanlandar två dagar i Paris. Deras förhållande ställs på prov när Jack får umgås med Marions konstnärliga, icke engelsktalande föräldrar och flera av Marions flirtiga expojkvänner.

 

Onödig Fakta:

  • Fick titeln “2 Dagar i Paris” i Sverige
  • Karaktärerna som spelar Marions föräldrar är hennes riktiga föräldrar
  • Adam Goldberg höll på att spela in filmen “Deja Vu” och Julie Delpy var osäker om han kunde vara med i filmen så hon drog fram filmningen för att han skulle få tid. Han kom slutligen till inspelningen tolv timmar försent.
  • Julie Delpy klippte filmen själv så det inte översteg budgeten.
  • När Julie jobbade med filmen så tittade hon inte på någon annan romantisk komedi. Hon såg däremot “Hajen” ett flertal gånger.
  • En uppföljare kom 2012 med namnet “2 Days in New York”

 

Adam Goldberg är kanske mer känd för sina småroller i amerikanska sitcoms som “Vänner” och “Joey” där han spelar en lite galen man.

Jag var egentligen inte så intresserad över att se denna filmen men eftersom jag var smått intresserad av uppföljaren så valde jag ändå att se denna först.

Första filmen med Goldberg som jag ser på.

Filmen handlar om ett par som reser i Europa och bestämmer för sig att stanna i Paris i två dagar för att träffa hennes föräldrar. Där de även stöter på hennes ex-män. Vilket tar hårt på deras förhållande...

Goldberg spelar en lite mer nertonad version av de karaktärer han spelat tidigare. Filmen har annars en del roliga scener. Som t.ex att Jack inte kan franska och tror att alla fransmän har något emot honom.

Marion och hennes familj pratar franska hela tiden och Jack förstår ingenting men försöker lära sig franska.

Som sagt en del roliga scener i en annars rätt tråkig film.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar