söndag 10 mars 2013

Film: A Dangerous Man (2009)

A Dangerous Man 2010Efter att ha avtjänat sex år för ett brott han inte begått, släpps Shane Daniels från fängelset med en ursäkt från staten Arizona. Efter några timmar i frihet, blir han vittne till ett polismord utfört av kinesiska maffian som kidnappad flicka och har en säck med drogpengar.

 

Steven Seagal är inte den bästa skådespelaren som finns och några tycker att han är en bra skådespelare, jag är dock ingen av dem.

Denna filmen kom direkt till dvd som de flesta filmer med Seagal. Jag gillar dock ändå vissa av filmstilarna som Seagal är med i. Det vill säga action med stort A.

Seagal har som allt för ofta väldigt udda kläder och denna gång en röd/svart kappa med inte så vackert mönster.

Med en bandana på huvudet ser Seagal som spelar Shane ser en polis bli mörad av två asiatiska män och bestämmer sig för att slå tillbaka. Han skadar den ena och tar deras pengar i bagaget och hittar en kvinna som de asiatiska kidnappat. Men hjälp av en kille som var vittne åker de iväg med hans bil med de asiatiska gänget efter sig.

Genom en korrupt stad måste han ta kvinnan till säkerhet.

 

Så ännu en film med Seagal där korrupta poliser har en stor del i handlingen. Denna filmstilen blev stor under början av 2000-talet då de flesta actionfilmer var precis så här. Denna gången har de blandat in den asiatiska maffian och ryssar. Den ständiga fienden inom action.

Som vanligt med Seagals filmer så är actionscenerna det bästa med filmerna men blir sämre varje gång Seagal skådespelar på annat sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar