onsdag 20 mars 2013

Film: the Adventures of Ford Fairlane (1990)

Adventures of Ford FairlaneRock'n'roll-detektiven Ford Fairlane får uppdraget att leta rätt på en groupie och blir därmed indragen i en otrolig härva.

 

Onödig Fakta:

  • Fick den svenska titeln “Ford Fairlane”
  • Vann en ASCAP för bästa låt (Billy Idol – Cradle of Love)
  • Vann 3 Razzie awards (sämsta skådespelare, sämsta film och sämsta manus) och nominerades till ytterligare tre (Sämsta regissör, sämsta biroll och sämsta skådespelare)
  • Efter många klagomål från bil entusiaster så berättade filmproduktionen att Forden inte sprängdes på riktigt utan det var en replika som sprängdes gjord av fiberglas.
  • Fairlane kommenterar om att han blivit portförbjuden på MTV. Andrew Dice Clay som spelar Fairlane var på riktigt portförbjuden på MTV för evigt 1988. Han blev välkommen igen några år senare.
  • Howard Stern provspelade för rollen som Johnny Cruch.
  • Robert Englund tog Billy Idols roll efter att Billy varit med i en motorcykelolycka där Billy nästan dog. Englund hade tidigare jobbat med Renny i “A Nightmare on Elm street 4” och Renny frågade Englund personligen efter Idols olycka.

 

Vince Neil, Priscilla Presley, Gilbert Gottfried, Robert Englund och Ed O´Neil är med i denna filmen. Det vill säga inga stora skådespelare utan mer musiker, komiker och en och annan skådespelare som egentligen inte varit med i så många storfilmer.

Filmen handlar om en rockdetektiv som heter Fairlane som pratar exakt som Elvis. Han har fått i uppdrag att hitta en Groupie och kommer direkt i trubbel.

 

Detta är ingen bra film. Dice Clay som egentligen är en komiker spelar inte bra och Gottfired hade redan här börjat med sin skrikiga röst som han ofta använder i sina akter. Vince Neil skådespelar inte så värst i filmen utan bara sjunger och Ed O´Neil är heller inte med så länge i filmen.

En av de sämre filmer som Renny ligger bakom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar