söndag 10 mars 2013

Film: A Face in the Crowd (1957)

A Face in the Crowd 1957En radioproducent besöker ett fängelse och upptäcker där en luffare med hemvävd livsfilosofi och musikaliska talanger. Hon lanserar honom som TV-stjärna och han lyckas över förväntningarna. Följderna blir dock oväntade.

 

Onödig Fakta:

  • Fick namnet “Ett Ansikte i Mängden” i Sverige
  • Andy Griffiths filmdebut
  • Lee Remicks filmdebut
  • Största delen av filmen spelads in på Biograph Studios som byggdes 1912 av American Mutoscope & Biograph CO. Studion såldes flera gånger under flera år år och brann ner 1980.
  • I en intervju från 1983 med Charles Nelson Reilly så var detta hans filmdebut och spelade en saxofonist men scenen klipptes bort.

 

Andy Griffith spelar luffaren Larry Lonesome i detta drama. Som många vet sedan tidigare så är jag inget stort fan av drama. Speciellt inte gamla amerikanska men gav denna en chans ändå.

Detta är en intressant och underhållande drama om en luffare som blir rik och känd och dess följder.

Ett väldigt bra drama och jag som egentligen är emot drama i största allmänhet har nu sett att det faktiskt finns underhållande drama. Det var tv-kanalen Hallmark som endast sände drama.filmer som fick mig avsky det mesta inom drama då de visade väldigt dåliga filmer.

Det enda som jag är emot i denna filmen är längden på den som är över 2 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar