onsdag 6 mars 2013

Kortfilm: Återvinn! med Albert och Herbert (1987)

01. återvinnEn aktuell miljöfilm som riktar sig till människor i alla åldrar. Den kan användas på grundskolans alla stadier men också på gymnasiet och i vuxenutbildningen. I ämnen som samhällskunskap, naturkunskap och biologi är den ett fint komplement när miljö- och återvinningsfrågor diskuteras.

Skolfilmen Återvinn Med Albert & Herbert där vi får lära oss hur sopsortering och återvinning fungerar. Filmen producerades på initiativ av: Mölndals Kommun, Göteborgs Renhållningsverk
och Göteborg regionens Avfallsaktiebolag – GRAAB i samverkan med Kungsbacka, Kungälvs, Lerums, Härryda, Ale och Öckerö Kommun.

 

 

Sten Åke Cederhök och Thomas Von Brömssen är tillbaka med sina karaktärer i denna special om just återvinning tillämpad för skolbarn men även äldre.

Cederhök hade ingen mustasch vid tillfället av inspelningen så han fick använda en lös-mustasch. En väldigt dålig sådan.

Specialavsnittet är lite som de serierna på Discovery där de visar hur de gör blandat med ett avsnitt av Albert och Herbert.

Nostalgisk skolfilm som faktiskt är underhållande som man tyvärr inte kan säga om alla andra man sett i skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar