tisdag 26 mars 2013

Film: Airheads (1994)

Airheads 1994Lone Rangers är ett rockband som kämpar för sin existens. Om de bara fick sin låt spelad i radio, skulle alla upptäcka deras talang och skivbolagen köa för att få skriva kontrakt - det är vad det tror i alla fall.

 

Onödig Fakta:

  • The Lone Rangers “hit-singel” Degenerated är en riktig sång från 80-talet gjord av punkgruppen Reagan Youth.
  • Karaktären Rex i bandet spelar bas och ska vara en liten hyllning till Rex Brown från Pantera
  • John Melendez gör en liten cameo i filmen. Han var från början med i Howard Stern Show. Melendez som precis släppt sitt första album blev inbjuden att göra en cameo för att få låten spelad i filmen.  Han jobbar nu på the Tonight Show with jay Leno
  • Pips hemliga kod är 256001
  • Sista filmen som hade 20th Century Fox logga från 80-talet. Den nya loggan hade sin debut i filmen “the Scout” där även Brendan Fraser är med.
  • Rex ger Ian en CD och berättar att han ska spela låt nummer 2 som är låten I´m the One av 4 Non-Blondes. Samma låt är nummer två på Airheads Soundtrack.
  • Lemmy gör en cameo i filmen som tidningsredaktör.
  • Filmen, som är en liten parodi på Die Hard, spelades in mitt emot där de spelade in Die Hard.
  • Mike Judges karaktärer Beavis & Butthead gör en cameo i filmen fast endast deras röster.

 

Brendan Frase, Steve Buscemi, Adam Sandler, Chris Farley, Judd Nelson, David Arquette och Michael Richards är bara ett fåtal av de populära skådespelarna som var rätt stora under 90-talet.  Då är det inte konstigt att detta är en av mina favoritfilmer.

Detta är den bästa filmen med Adam Sandler och förmodligen den bästa Brendan Fraser gjort med.

Filmen handlar om bandet the Lone Rangers som vill bli kända. De försöker flera gånger att ge sitt album till ett skivbolag och de slängs ut varje gång.

Enda chansen för att de ska få skivkontrakt är att deras låt spelas på radio. Då bestämmer sig bandet för att besöka den största radiostationen i stan och det enda sättet att komma in är att göra inbrott. Men det blir inte så lätt.. De tar radiostationen som gisslan och allt de kräver är att deras låt spelas på radio. Men eftersom deras tape inte håller dagens mått så de har ingen spelare och då behöver de få tag i Chaz våldsamma flickvän som har deras demo på kassett..

Filmen är riktigt rolig och innehåller mycket hårdrock och komedi.

Varken Fraser eller Sandler spelar någon karaktär som de spelat efter det till och med Michael Richards spelar en mer lugnare karaktär fast slapsticken är kvar. Det har väl ingen i filmen egentligen förutom Chris Farley som alltid gör det.

Det enda som drar ner filmen är karaktären som är Chaz flickvän. Den karaktären är väldigt jobbig och som alla filmer var tvungna att ha under 90-talet känns det som. Även nyare filmer har sådana karaktärer fast inte lika ofta som förr som tur är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar